Στην ένταξη του στόλου της του νεοαποκτηθέντος υπερ δεξαμενόπλοιου -VLCC προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά της Νέας Υόρκης, Tsakos Energy Navigation συμφερόντων του Νίκου Τσάκου. Το πλοίο μετονομάστηκε σε “Dias I” και είναι ναυπηγημένο το 2020.

Παραδόθηκε στην TEN μετά τη λήξη του συμβολαίου που είχε με έναν μεγάλο πετρελαϊκό όμιλο και η διοίκηση θα εξετάσει τώρα τις ευκαιρίες απασχόλησης που αντανακλούν τις βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την προσθήκη ενός τόσο ποιοτικού οικολογικού πλοίου στο σύγχρονο, διαφοροποιημένο μας στόλο μας και προσβλέπουμε στην εκμετάλλευση των υψηλών ναύλων που παρατηρούνται σήμερα στην ακμάζουσα αγορά των δεξαμενόπλοιων”, σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN:

“Με τον αναπόφευκτο επανασχεδιασμό των παγκόσμιων εμπορικών δρόμων, που προκύπτει από τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου, όπως τα VLCC και τα Suezmaxes, θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των μακρινότερων διαδρομών που αναμένεται να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες μεταφορές πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.
Με περίπου το 65% του στόλου να βρίσκεται σε συμβάσεις απασχόλησης spot ή σε συμβάσεις διαμοιρασμού κερδών , εταιρεία στην κατάλληλη θέση ώστε να επωφεληθεί από αυτή την εξελισσόμενη ανοδική τάση μακροπρόθεσμα”, κατέληξε ο κ. Σαρόγλου.

Η ΤΕΝ, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μία από τις πρώτες και πιο καθιερωμένες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στην στον κόσμο. Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 70 πλοία διπλού κύτους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων
υπό ναυπήγηση πλοίων aframax με κινητήρα διπλού καυσίμου LNG, που αποτελούν ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου, δεξαμενόπλοιων πετρελαϊκών προϊόντων και πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, συνολικής χωρητικότητας 8,1 εκατομμυρίων dwt.

Διαβάστε ακόμη:

Αλίκη Παληού: Επιστροφή στην κερδοφορία για την Performance Shipping

Η Louis Vuitton σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο στο Παρίσι

Mitsis Hotels: Τα νέα projects και οι επενδύσεις των €250 εκατ. για τα ξενοδοχεία και τα resorts του oμίλου (pic)