Η τελετή αποφοίτησης της 1ης σειράς φοιτητών του Δι-Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη μακροβιότερη παράδοση στις σπουδές στα πεδία της διοίκησης και της τεχνολογίας στη ναυτιλία και με διασυνδέσεις με το ζωντανό χώρο της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών της.

Οι σπουδές στο Πρόγραμμα εφοδιάζουν τους συμμετέχοντες/ουσες με τις αναγκαίες αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες, με την επιστημονική εξειδίκευση και με τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αποτελούν εφόδια για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στη ναυτιλία ή για περαιτέρω σπουδές και έρευνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕN Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποστράτηγος Ι. Δημητρέλλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Υποναύαρχος ε.τ. κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Κοσμήτορας Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του ΠΑΠΕΙ καθηγητής κ. Αγγ. Παντουβάκης, , ο Κοσμήτορας της ΣΝΔ καθηγητής κ. Ν. Μελανίτης, , ο Διοικητής της ΣΝΔ Υποναύαρχος Ι. Πάττας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑΠΕΙ καθηγητής κ. Ε. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής κ. Γ. Θεοτοκάς, μέλη ΔΕΠ της ΣΝΔ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας κ. Νίκος Λιάπης, μέλη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής, Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοιτησάντων.

Διαβάστε ακόμη:

Ραγδαία η εξάπλωση του ηλεκτρονικού χρήματος – Μεγαλώνουν οι κίνδυνοι (πίνακες)

Intrakat: Δηλώνει παρούσα για την Αττική Οδό και τα νέα έργα στο Ελληνικό

Φάνης Κουτουβέλης: Το rebranding της Pandas, η νέα εφαρμογή και το πλάνο επέκτασης