Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι με μεγάλη διαφορά από τους άλλους κλάδους της ναυτιλιακής βιομηχανίας  εκείνος που επιλέγουν οι γυναίκες ναυτικοί για να εργαστούν. Σήμερα, περισσότεροι από 1.200.000 άνθρωποι δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων 300.000 ναυτικών.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη «An Ocean of Opportunities» της Διεθνούς Ενωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). Ειδικότερα:

– Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 2% των ναυτικών σε όλο τον ναυτιλιακό τομέα.
-Το 94% των γυναικών ναυτικών εργάζεται στον κλάδο της κρουαζιέρας.
-Το 57% των γυναικών στη ναυτιλία απασχολείται στον κλάδο της κρουαζιέρας.
-Το 50% των γυναικών στον τομέα της κρουαζιέρας κατέχει θέσεις μεσαίου επιπέδου ή υψηλότερες σύμφωνα με έρευνα για το εργατικό δυναμικό των ναυτικών το 2021.
– Το 40% των ανώτερων ηγετικών θέσεων σε εταιρείες κρουαζιέρας κατέχουν γυναίκες.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στην τρίτη μέρα της Συνόδου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κρουαζιέρα που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα.  Η ημέρα εκείνη ήταν αφιερωμένη στους ανθρώπους που εργάζονται στον κλάδο της κρουαζιέρας και την ενίσχυση των δεξιοτήτων.

«Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώσαμε τη δημοσίευση της νέας μας μελέτης «An Ocean of Opportunities», για να τονίσουμε, μεταξύ άλλων, την πληθώρα των επαγγελμάτων που προσφέρει η κρουαζιέρα. Στην κρουαζιέρα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη στήριξη που ο κλάδος προσφέρει στη γυναικεία απασχόληση και τη γυναικεία ενδυνάμωση» επισημαίνει η Μαρία Δεληγιάννη διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της CLIA:

«Στο πλαίσιο του πάνελ για τις γυναίκες επιβεβαιώθηκε με στοιχεία και αριθμούς ότι ο κλάδος της κρουαζιέρας υποστηρίζει τις γυναίκες ναυτικούς και την απασχόληση των γυναικών γενικότερα. Παρουσιάστηκαν οι διαφορετικές επαγγελματικές ευκαιρίες που υπάρχουν για γυναίκες σε όλο το φάσμα του κλάδου: εν πλω, στο γραφείο, στους προορισμούς, ως ταξιδιωτικοί πράκτορες, ως τουριστικοί και ναυτιλιακοί πράκτορες. Παράλληλα, εξετάστηκε και πώς η πολιτική της Ε.Ε. θα μπορούσε να συμβάλει στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών στον τομέα της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας, κάτι το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα συσταθεί φέτος αναμένεται να εστιάσει στους ανθρώπους και τις δεξιότητες» και προσθέτει:

«Στο πάνελ μας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Χατζημανώλη, υφυπουργός για τη Ναυτιλία, και η Ελπη Πετράκη, πρόεδρος της WISTA International».

Διαβάστε ακόμη

Ξεψαχνίζουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια για αδήλωτα εισοδήματα

ΕΣΕΚ: Αυξάνεται η διείσδυση των ΑΠΕ – «Απαγορευτικό» σε υδρογόνο-βιομεθάνιο

Zeljko Batistic: Το δίκτυο oπτικών ινών της United Group ξεπερνά τα 73.000 χλμ.,το μεγαλύτερο στη ΝΑ Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ