Ώρες μετράμε αντίστροφα μέχρι την έναρξη των εργασιών του Οικονομικού Forum των Δελφών αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, για 9η συνεχή χρονιά, στον ‘ομφαλό της γης’,  Τίτλος της φετινής συνάντησης, που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, είναι η «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού στην έναρξη των εργασιών. Η Ναυτιλιακή βιομηχανία είναι πυλώνας της παγκόσμιας οικονομίας αφού το 90% του παγκόσμιο εμπορίου γίνεται δια θαλάσσης. Παράλληλα όμως η ναυτιλία δίνει τον δικό της ξεχωριστό όσο και σημαντικό αγώνα ώστε να συμβάλλει στην παγκόσμια προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση. Η Ναυτιλία παρακολουθεί από κοντά τις γεωπολιτικές εξελίξεις οι οποίες επηρεάζουν την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα,  έχει άποψη για το πώς μετασχηματίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη τον κόσμο,ενώ έχει λόγο για τις εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Η τοποθέτηση της Μελίνας Τραυλού έχει βαρύνουσα σημασία αφού εκπροσωπεί την μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή δύναμη και θα δοθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πολιτικών ηγετών, διακεκριμένων ακαδημαϊκών, κορυφαίων επιχειρηματιών, ανωτάτων στελεχών διεθνών οργανισμών.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Γιατί δεν… έλαμψαν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών στο ταμπλό του ΧΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες, οι δόσεις πληρωμής και τα πρόστιμα

Τα $5 τρισ. θα αγγίξει φέτος η κεφαλαιοποίηση της αγοράς crypto – Η πρόβλεψη των επενδυτών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ