Οικονομία

Αύξηση 9,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Απρίλιο

  • newsroom


Πωλήθηκαν 1,3 εκατ. οχήματα, που αποτελεί και το υψηλότερο νούμερο πωλήσεων από την αρχή της κρίσης

Κατά 9,1% αυξήθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο πωλήθηκαν 1,3 εκατ. οχήματα, που αποτελεί και το υψηλότερο νούμερο πωλήσεων από την αρχή της κρίσης, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA).

«Πρόκειται για τα υψηλότερα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τους όγκους από τον Απρίλιο του 2008, λίγο προτού η οικονομική κρίση πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες», ανέφερε η ACEA.

Η Volkswagen, η οποία προσπαθεί ακόμη να αντεπεξέλθει με τις επιπτώσεις από το σκάνδαλο για τις εκπομπές ρύπων, παρέμεινε η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στον κλάδο, αλλά συνέχισε να χάνει μερίδιο της αγοράς τον Απρίλιο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 12% από το 12,7% τον Απρίλιο του 2015. Όπως σημειώνει το Bloomberg, το τετραμηνιαίο μερίδιο αγοράς της VW διαμορφώθηκε στο 23,9%, σε χαμηλά 5ετίας, αφού το 2011 ήταν στο 24%.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές στράφηκαν στα πολυτελή οχήματα, με τις πωλήσεις της Mercedes να ενισχύονται κατά 23%, ενώ της Audi και της BMW κατέγραψαν χαμηλά διψήφια ποσοστά αύξησης.

Οι πωλήσεις στη Γερμανία και στην Ισπανία αυξήθηκαν μετά από την μικρή πτώση τον Μάρτιο, που, λόγω Πάσχα, συρρικνώθηκαν οι διαθέσιμες ημέρες για πωλήσεις.

Απόρρητο Απόρρητο