Οικονομία

Απόδοση ΑΦΜ από τη στιγμή της γέννησης για μείωση της γραφειοκρατίας

  • newsroom


ΑΦΜ θα αποκτήσουν από το 2020 και όσοι ανήλικοι δεν έχουν – Στόχος του σχεδίου της κυβέρνησης είναι η μείωση της γραφειοκρατίας

Τη χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη στιγμή της γέννησής τους σχεδιάζει η κυβέρνηση, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», από το 2020, αριθμό φορολογικού μητρώου θα αποκτήσουν με έκτακτη διαδικασία και όλοι οι ανήλικοι που δεν έχουν, μέσω των φορολογικών δηλώσεων.

Επίσης, η κυβέρνηση προβλέπει τη σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των πολιτών και να μειωθεί η γραφειοκρατία, καθώς, με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ταυτοποίηση όλων των πολιτών της χώρας και να γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες, οι οποίες σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες. .

Το ΑΦΜ για τα νεογέννητα είχε συμφωνηθεί να εφαρμοστεί από το 2016, αλλά τελικά δεν τέθηκε ποτέ σε εφαρμογή.

Τέλος, θα δημιουργηθεί ένα υπερ-υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου στο οποίο θα μεταφερθούν τα υπολογιστικά συστήματα 17 υπουργείων ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα.