Την ερχόμενη εβδομάδα και όχι σήμερα όπως είχε προαναγγελθεί, θα λάβουν τελικώς τις αποζημιώσεις που ανέμεναν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, για τις μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν τον μήνα Ιούλιο.

Σήμερα όμως παίρνει τέλος και η παρελκυστική τακτική ορισμένων ενοικιαστών οι οποίοι, μέχρι και χθες, αρνούνταν να πληρώσουν το τρέχον ενοίκιο με το επιχείρημα ότι… μπορεί τελικά το Κράτος να τους βγάλει σε αναστολή λειτουργίας και για τον μήνα Αύγουστο. Για παράδειγμα, γυμναστήρια ή χώροι άθλησης, γήπεδα 5Χ5 κ.λπ., που απαλλάχτηκαν μεν από μισθώματα έως τον Ιούλιο αλλά δεν μπήκαν σε καθεστώς αναστολής τον Αύγουστο, δεν θα έχουν πλέον δικαιολογία να μη πληρώσουν.

Ωστόσο, οι γκρίνιες πυκνώνουν έντονα από ιδιοκτήτες που τώρα διαπιστώνουν ότι δεν τους έγιναν συμψηφισμοί για μειώσεις ενοικίων που υπέστησαν στο α΄τετράμηνο του 2020.

Άλλοι ιδιοκτήτες όμως, ανησυχούν επειδή ακόμα περιμένουν τις νόμιμες αποζημιώσεις για το α΄τετράμηνο του 2021. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές είχαν κάνει λάθη αλλά τα διόρθωσαν εδώ και μήνες. Παρότι διορθώθηκαν ήδη όμως, δεν έχουν εισπράξει ακόμα όσα δικαιούνται.

Ωστόσο αρκετούς ιδιοκτήτες ανησυχεί το γεγονός πως η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε νέα παράταση για διορθώσεις λαθών στην πλατφόρμα Covid, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Αν και εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες να μην διακοπεί η δυνατότητα διορθώσεως λαθών, όσοι έχει κάνει ήδη διορθώσεις θεωρούν ζωτικής σημασίας να μην καθυστερήσει έως τον Οκτώβριο η πληρωμή τους, εφόσον τα λάθη που υπήρχαν έχουν ήδη διορθωθεί. Και θέλουν να πληρωθούν, ασχέτως αν θα παραμένει ανοικτή η πλατφόρμα αποζημιώσεων Covid για όσους άλλους τυχόν δεν έσπευσαν ως τώρα να τακτοποιήσουν τα θέματα με τα μισθωτήριά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 στην προθεσμία για την υποβολή των ακολούθων (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων:

1. Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από εκμισθωτές ακινήτων, προκείμενου να δηλωθεί η λύση συμφωνίας μίσθωσης μέχρι την 12η Ιουνίου 2020.

2. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων στην περίπτωση που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους.

3. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο 2021, από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων.

4. Covid, για Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση.

5. Τροποποιητικών Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο 2020, για τις περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.

6. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από τους Οργανισμούς Λιμένος, που παραχωρούν/υποπαραχωρούν το δικαίωμα χρήσης χώρων εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος, και από πρόσωπα, στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω εξωσυμβατικής χρήσης των ακινήτων τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τζον Πόλσον: Γιατί βλέπει «φούσκα» στα κρυπτονομίσματα – «Μείνετε μακριά»

Super yachts: Πού βρέθηκαν τον Αύγουστο – Πόσα ήρθαν στην Ελλάδα

Εστίαση: Πότε καταβάλλεται η επιδότηση