Στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει όλο και περισσότερα εργαλεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα είτε είναι στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Κόρινθο ή το Ηράκλειο. Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, μιλώντας σήμερα από το βήμα του Greek Davos, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός αναφέρει: «Στο Greek House Davos, μίλησα για την Ελλάδα της δημιουργίας, της επιστήμης, της παραγωγικότητας και της καινοτομίας. Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να παρέχουμε όλο και περισσότερα εργαλεία ώστε οι ταλαντούχοι νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες να νιώθουν σιγουριά πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα είτε είναι στην Αθηνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Κόρινθο ή το Ηράκλειο.

Συζητώντας σήμερα στο World Economic Forum με εκπροσώπους της διεθνούς επιχειρηματικής, ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας, παρουσίασα το νέο επιχειρηματικό/επενδυτικό περιβάλλον που διαθέτει η χώρα μας, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D)».

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία – «Κανείς πλέον δεν συζητά για το ελληνικό χρέος» (upd +vid)

Η ηχηρή απουσία των εταιρειών crypto στο Νταβός (pics)

Bonus στο Δημόσιο: Ποιοι θα πάρουν έως και 2 μισθούς επιπλέον