Οικονομία

Εκκρεμείς συντάξεις: Στόχος η δραστική μείωση του στοκ έως το α’ εξάμηνο 2022

  • newsroom


Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στους επικεφαλής των θεσμών για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων

Με τους επικεφαλής των θεσμών συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της 12ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις, καθώς και τις εκτιμήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, με δεδομένο τον στόχο που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύξηση του ρυθμού απονομής των εκκρεμών συντάξεων και δραστική μείωση του στοκ έως το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενημερώνει τακτικά τους εκπροσώπους των θεσμών τόσο για την πορεία των εκκρεμών συντάξεων, όσο και για τη διαδικασία απονομής των συντάξεων γενικά.

Τόνισε δε ότι για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το θέμα αντιμετωπίζεται ως κορυφαία προτεραιότητα για λόγους κοινωνικούς και πολιτικούς, και όχι απλώς ως συμμόρφωση με μια μνημονιακή υποχρέωση.

Διαβάστε ακόμη

Μέτρα στήριξης: Έρχονται επιδόματα ύψους 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου

Commerzbank: Ανάκαμψη η Ελλάδα με +11,6% φέτος και +6,4% το 2022

Γερμανία: Απρόσιτες οικονομικά οι σπουδές για τα παιδιά από την εργατική τάξη