Οικονομία

Ελληνικό: Επισπεύδουν την επένδυση, δίνοντας άδεια 45 ημερών στην αρμόδια προϊσταμένη!

  • newsroom


«Σπεύδε βραδέως» το ισχυρό δόγμα της κυβέρνησης

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Το “σπεύδε βραδέως” το θυμάστε; Στην κυβέρνηση πάντως αποτελεί ισχυρό δόγμα. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αλλιώς το γεγονός πως η αρμόδια προϊσταμένη του γραφείου “Ελληνικού” στο υπουργείο Οικονομικών (η κυβέρνηση δημιούργησε ειδική δομή για τη σημαντική επένδυση) σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να δώσει στον εαυτό της 45ήμερη άδεια ενώ υποτίθερται όλοι επείγονται για να προχωρήσει το γίγα πρότζεκτ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο γνωστός για τον αγώνα που δίνει να προχωρήσει η επένδυση Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, προ ημερών είχε βγει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και είχε καταγγέλει αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης και καθυστερήσεις. Η υφυπουργός Οικονομικών κα. Παπανάτσιου απάντησε λίγο μετά πως “δεν υπάρχει κανένα θέμα με την επένδυση και προχωράμε κανονικά. Το γραφείο Ελληνικού στο υπουργείο μας κάνει όλη την προεργασία…”.

Πως όμως γίνεται αυτή η προεργασία όταν η προϊσταμένη κα. Στ. έχει πάρει ήδη άδεια και μάλιστα πολυήμερη; Κάποιοι φαίνεται πως αντί να βοηθούν εμπράκτως μια τόσο σημαντική προσπάθεια που θα φέρει εκατ. ευρώ σε φόρους, την υποσκάπτουν.