Οικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,4% για τον τζίρο της βιομηχανίας τον Φεβρουάριο

  • newsroom


Μείωση 2,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο εφέτος, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Άνοδο εμφάνισε τον Φεβρουάριο ο τζίρος στην ελληνική βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), o γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 16,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

Η ισχυρή βελτίωση αποδίδεται κυρίως στον δείκτη μεταποίησης, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 16,7%. Την ίδια ώρα, ο κλάδος της ενέργειας εκτινάχθηκε κατά 40%, ο κλάδος των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 31% και ο κλάδος των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 23,8%.

Στο μεταξύ, σε ετήσια βάση, δηλαδή έναντι του Φεβρουαρίου του 2020, η συνολική βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση κατά 2,4%, με τον μέσο δείκτη του 12μηνου να εμφανίζει κάμψη κατά 13,4%.

Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται κυρίως στη μείωση κατά 34,6% στον δείκτη κύκλο εργασιών ορυχείων – λατομείων και ειδικότερα, στις μεταβολές τωνκλάδων εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ δίμηνο του 2021, η παραγωγή της ελληνικής βιομηχανίας ενισχύθηκε κατά 4% έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2020, με τον σχετικό δείκτη του Φεβρουαρίου να καταγράφει άνοδο κατά 4,4% σε ετήσιο επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF και συνιδρυτής της Adobe

TÜV AUSTRIA Hellas: Συμμετέχει σε online εκδήλωση για τον Τουρισμό

«Τέλος» οι δωρεάν ειδήσεις στο Reuters.com

Απόρρητο Απόρρητο