Οικονομία

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν

  • newsroom


Ο κόσμος του εμπορίου, πάντως, ευελπιστεί ότι οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα είναι οι τελευταίες, προσδοκώντας σε κατάργηση του θεσμού

Την Τρίτη, 3 Μαΐου του 2022, ξεκινάει η φετινή περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας. 

Οι εκπτώσεις θα διατηρηθούν έως το Σάββατο 14 Μαΐου, ενώ τα μαγαζιά μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και την Κυριακή 8 Μαΐου. Το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. 

Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, οι καταστηματάρχες μπορούν να αναγράφουν και το ποσοστό της έκπτωσης. 

Ο κόσμος του εμπορίου, πάντως, ευελπιστεί ότι οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα είναι οι τελευταίες, προσδοκώντας σε κατάργηση του θεσμού. 

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν» δήλωσε προσφάτως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.  

Διαβάστε επίσης:

Taxisnet: 80.000 ζευγάρια αναζητούν… κλειδάριθμο – Περιθώριο 2 μηνών

Καταπατημένα: Το σχέδιο που «σώζει» 100.000 ιδιοκτήτες και funds – «Ξεμπλοκάρουν» μεγάλες επενδύσεις

Sani/Ikos: Ο διεθνής όμιλος με το ελληνικό DNA ταξιδεύει σε Ισπανία – Πορτογαλία (pics)