Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι πληρωμές – Τι αλλάζει τον Φεβρουάριο (vid)

  • newsroom


Ποιοι πάνε «ταμείο» την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου - Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Φεβρουάριο

Μια «ανάσα» πριν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι-δικαιούχοι. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο. Ειδικότερα, βάση υπολογισμού για όσους παρέμειναν σε αναστολή 30 ημέρες εντός Ιανουαρίου, το ποσό που θα εισπράξουν είναι τα 534 ευρώ, διαφορετικά το επίδομα θα δοθεί αναλογικά, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λιανικού εμπορίου που επέστρεψαν από 18 Ιανουαρίου στη δουλειά τους θα λάβουν 303 ευρώ.

Ποιοι πάνε ταμείο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «Συν-Εργασία».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – με βάση τα 534 ευρώ – για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό τον Φεβρουάριο

Το επίδομα των 534 ευρώ, ειδικά για τον Φεβρουάριο θα καταβληθεί στους εργαζόμενους με μία μικρή αύξηση στο ημερήσιο ποσό στα 19,07 ευρώ έναντι 18,7 ευρώ ανά ημέρα, με την αύξηση αυτή να προκύπτει στο ότι ο Φεβρουάριος έχει 28 ημέρες και όχι 30.

Αναφορικά με τους εργοδότες, οι αναστολές συμβάσεων θα δηλώνονται πλέον στο «ΕΡΓΑΝΗ» εκ τωνπροτέρων και όχι εκ των υστέρων. Η νέα διαδικασία εφαρμόζεται άμεσα από τον Φεβρουάριο. Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εργασίας δίνει χρονική προθεσμία 5 ημερών για την προσαρμογή των επιχειρήσεων στο νέο σύστημα. Έτσι οι αναστολές του Φεβρουαρίου θα πρέπει να δηλωθούν έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, εφόσον η αναστολή σύμβασης διαρκεί όλο τον μήνα (1-28/2) ή η χρονική διάρκειά της ξεκινά εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες ακινήτων

Folli-Follie: Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αίτηση εξυγίανσης – Να απορριφθεί ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)