Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις – Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση (vid)

  • newsroom


Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού - Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, καθώς οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάθε πληρωμή γίνεται επανέλεγχος των εισοδημάτων με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 όλων των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στο Α21 και το επίδομα επανυπολογίζεται. Το δικαιούμενο υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2020.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού είναι η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού

Σε έξι διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλει και φέτος ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα του παιδιού στους δικαιούχους. Ειδικότερα:

  • Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
  • Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
    Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

  • Με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  • Με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΟΕ: Ο στόχος για μηδενικές εκπομπές ρύπων απαιτεί πρόσθετες επενδύσεις $4 τρισ.

Γιατί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη αξιοποιείται ως «χρυσή ευκαιρία» από τον Πούτιν (upd)

Υπερταμείο: Πάτησαν απότομα «φρένο» οι οικονομικές επιδόσεις λόγω πανδημίας