Οικονομία

Eπίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

  • newsroom


Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr)

Ανοιξε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2021, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση κωδικών Taxisnet.

Για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση, η πρώτη δόση του 2021 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου. Στη συνέχεια θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την ημερομηνία κατά την οποία η πλατφόρμα θα κλείσει, προκειμένου για προχωρήσει η επεξεργασία των στοιχείων. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι για να δοθεί η α δόση του επιδόματος παιδιού θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019, ενώ το δικαιούμενο ποσό του επιδόματος θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021. Μάλιστα, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Οι αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2022 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή που θα γίνεται μετά την έγκριση της αίτησης.

Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 επιτρέπει μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, τον έλεγχο της ακρίβειας και της ορθότητας των δηλούμενων στοιχείων κατά το στάδιο υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε ακόμη:

Κάτι αλλάζει στις αγορές: Τι σηματοδοτεί το sell off στα ομόλογα – Επιστρέφει(;) το «φάντασμα» του πληθωρισμού

Πρωτογενές έλλειμμα €1,5 δισ. φέρνει η «βουτιά» 16% στα έσοδα

ΕΝΦΙΑ: 3+1 ανατροπές στον φόρο ακινήτων του 20213

Απόρρητο Απόρρητο