Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet, για λίγες μέρες ακόμη.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ότι στις 11 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 08.00, η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού θα κλείσει προσωρινά για τους πολίτες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της πέμπτης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου.

Επισημαίνεται προς τους πολίτες ότι η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την εκκαθαριστική φορολογική δήλωση 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού είναι η αίτηση να έχει  υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα επαναλειτουργίας της πλατφόρμας Α21 και την υποβολή νέων αιτήσεων θα υπάρξει σύντομα σχετική ανακοίνωση.

Πότε καταβάλλεται η 5η δόση

Η πέμπτη δόση του επιδόματος παιδιού, στους δικαιούχους αναμένεται να καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου του 2021. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Η έκτη δόση θα καταβήθεί πριν από την Πρωτοχρονιά, με την πληρωμή να αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα

  • με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020
  • και με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Διαβάστε ακόμη:

«Φρενίτιδα» για τα ακίνητα: Οι 7 λόγοι που οδηγούν σε ράλι την κτηματαγορά (pics+πίνακες)

Μητσοτάκης από Χάλκη: Ανακοίνωσε τα έργα που θα μετατρέψουν το νησί σε «πράσινο» (pics)

BofA: Στο 8,6% ο «πήχης» της ανάπτυξης στην Ελλάδα φέτος