Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Πότε θα δουν χρήματα οι δικαιούχοι

  • newsroom


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού-Α21 δεν δέχεται νέες αιτήσεις

Κλειστή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21-Επίδομα Παιδιού, από την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2022, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συνεπώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της δεύτερης δόσης του επιδόματος την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαΐου 2022.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/, προκειμένου να διαβάσουν τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το επίδομα παιδιού.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ – Διαγραφές οφειλών: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τους πυρόπληκτους του Αυγούστου 2021

ΕΝΦΙΑ: Ελαφρύνσεις μισό δισ. ευρώ σε 5 εκατ. μικρομεσαία νοικοκυριά

«Μύλος» με τα υπερκέρδη, πάνω από 400 εκατ. ευρώ η χασούρα της ΔΕΗ από τα σταθερά τιμολόγια