Τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να καθορίζει υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, ενώ αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις από τα νοικοκυριά.

Το επίδομα ξεκινά από τα 80 ευρώ και φτάνει ακόμη και τα 600 – 700 ευρώ, ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή. Η ίδια απόφαση θα προβλέπει επιδότηση πρώτη φορά και άλλων μορφών θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και η βιομάζα (Pellet). Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, το υπουργείο Οικονομικών εφαρμόζει ένα νέο σύστημα που στηρίζεται σε μελέτη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία χώρισε την Ελλάδα σε 200.000 τετράγωνα 750 μ. x 750 μ., ώστε να αποτυπώνονται με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια οι κλιματικές και γεωγραφικές παράμετροι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, για την καταβολή των αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης θα ανοίξει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ενώ κατά πληροφορίες είναι θέμα ωρών να ανοίξει η πλατφόρμα.

Επίδομα θέρμανσης: Πώς γίνεται η είσοδος στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Το σύνολο του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθεί εφάπαξ μετά την αίτηση του δικαιούχου στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που θα ανοίξει μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο επίδομα.

Στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά η ΑΑΔΕ θα επαληθεύσει αν τα στοιχεία για τις ποσότητες και το συνολικό τίμημα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet, ωστόσο όσοι δεν έχουν, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως username τον ΑΦΜ τους και ως password τον αριθμό ειδοποίησης μίας εκ των Πράξεων Προσδιορισμού Φόρου των τελευταίων πέντε ετών.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΛΠ: Νέα επένδυση €20 εκατ. στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Global Blue: Αμερικάνοι και Ρώσοι οι πρώτοι τουρίστες που θα ταξιδέψουν ξανά στην Ευρώπη

Google 2020: Ποιες ήταν οι κορυφαίες αναζητήσεις από τους Έλληνες χρηστες