«Κάθε βδομάδα οι αλυσίδες προσπαθούν να παρουσιάσουν καλύτερες τιμές στο καλάθι» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αρχικά ο υπουργός μιλώντας στο Mega σημείωσε πως το «καλάθι» δεν θα λύσει και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του πληθωρισμού και «δεν είναι αυτός ο στόχος του».

«Ωστόσο, η τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας του απέδειξε πως ήταν ένα τέχνασμα και έχει βάλει τις αλυσίδες σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους, πρωτοφανή» σημείωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα αντικλεπτικά που έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είπε:

«Είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και εκτός. Είναι άσχημη εικόνα. Ωστόσο οι αλυσίδες που τα έχουν βάλει μου είπαν πως δεν αφορούν την μεμονωμένη κλοπή, αλλά γιατί σε ορισμένα είδη υπάρχουν οργανωμένες σπείρες που στέλνουν άτομα να τα κλέβουν και ύστερα τα πουλάνε σε παζάρια».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τα βρεφικά γάλατα σε μορφή σκόνης που αποτελούν ένα από τα πρώτα είδη στη λίστα κλοπών, ο υπουργός αποκάλυψε πως είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούν οι χρήστες ναρκωτικών για να πάρουν τη δόση τους και «είναι ένα από τα βασικότερα είδη που πωλούν στη μαύρη αγορά».

«Τα σούπερ μάρκετ δεν θέλουν να βάλουν αντικλεπτικά, τους βλάπτει αυτή η εικόνα και είναι αντιεμπορική» κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Φυσικό αέριο: Το παρασκήνιο πίσω από το ναυάγιο στις Βρυξέλλες

ΣτΕ: Σε ποια περίπτωση έκρινε αντισυνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τουρισμός για όλους: Έρχεται νέο voucher για χειμερινούς προορισμούς – Ποιοι οι δικαιούχοι