Οικονομία

Γεωργιάδης: Θα γίνει Επιστρεπτέα 5 και 6 – Εξετάζουμε πληρωμή τόκων για επιχειρηματικά δάνεια

  • newsroom


Ο εμπορικός κόσμος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης

Επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που θα δεχτούν ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα λόγω των ιδιότυπων φετινών γιορτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας  νωρίτερα τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στις αποφάσεις της κυβέρνησης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «Περισσότερο δυσαρεστημένος από μένα για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν υπάρχει»..

Mε τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς, το άνοιγμα της αγοράς δεν ήταν δυνατό εξήγησε.

Ακούστε ΕΔΩ τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι και η Επιστρεπτέα 5 θα υπάρξει και η Επιστρεπτέα 6, ενώ θα εξεταστούν και ενδεχόμενα συμπληρωματικά μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δεν αρνήθηκε ότι η «παράδοση εκτός» -όρος που χρησιμοποίησε αντί του «click away»- δεν θα υποκαταστήσει τη λιανική πώληση, εξήγησε όμως ότι επελέγη ο τρόπος αυτός, προκειμένου να λειτουργήσει με κάποιον τρόπο το εμπόριο.

Παράλληλα, «καλύψε» και τις εταιρείες ταχυμεταφορών για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν, λέγοντας ότι αυξήθηκαν οι online παραγγελίες και πως, με το «click away», θα αποφορτιστούν από ένα σημαντικό κομμάτι του βάρους.

Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, o υπουργός τόνισε επίσης ότι «με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων».

Διαβάστε ακόμη:

Πότε και πώς θα κινηθεί το λιανεμπόριο – Τι ανοίγει, τι παραμένει κλειστό

Πάτρα – Πύργος: Φως στο τούνελ του έργου μέχρι τον προσεχή Ιούνιο

Το click away και ο θάνατος του εμποράκου