Οικονομία

Ιωάννης Λιανός: Επανεξελέγη στο ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ

  • newsroom


Ο Ιωάννης Λιανός είναι ο πρώτος Έλληνας που βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση, εκπροσωπώντας την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ως τακτικό μέλος στο ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ επανεξελέγη για το έτος 2022 ο πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός.

Ο Ιωάννης Λιανός εξελέγη στη θέση αυτή για πρώτη φορά το 2021 και είναι ο πρώτος Έλληνας που βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση εκπροσωπώντας την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για τη νέα εκλογή του, ο ίδιος δήλωσε: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΟΣΑ επιτελεί έναν σημαντικό συντονιστικό ρόλο στα πλαίσια της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ, θέτοντας την ατζέντα των συζητήσεων στον πιο σημαντικό διεθνή Οργανισμό για θέματα ανταγωνισμού.

Είναι μεγάλη μου τιμή να επανεκλεγώ σε αυτόν τον ρόλο από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΟΣΑ και να συνεργαστώ με εξαιρετικούς συναδέλφους από άλλα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ.

Βλέπω σε αυτόν τον ρόλο όχι μόνο το καθήκον να εκπροσωπώ την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και να συνεχίσω το έργο μου προωθώντας μία προοδευτική ατζέντα στο δίκαιο ανταγωνισμού σε μία περίοδο έντονων αλλαγών, τόσο κοινωνικο-οικονομικών και τεχνολογικών, όσο και περιβαλλοντικών».

Το ΔΣ της Επιτροπής Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ για το 2022: Frédéric Jenny (πρόεδρος, Γαλλία), Reiko Aoki (Ιαπωνία), Matthew Boswell (Καναδάς), Andrés Barreto (Κολομβία), Andrea Coscelli (Ηνωμένο Βασίλειο), Olivier Guersent (Ευρωπαϊκή Ένωση), Mrs. Fernández (Ισπανία), Andreas Heinemann (Ελβετία), Mr. Jermsten (Σουηδία), Ioannis Lianos (Ελλάδα), Margarida Matos Rosa (Πορτογαλία), Andreas Mundt , (Γερμανία), Mr. Shin (Νότια Κορέα), Mr. Sims (Αυστραλία).

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley για Ελλάδα: Ανεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 7,9% το 2021

Ο ΙΜΟ δεν είναι η «πραγματική» δύναμη στη ναυτιλία – ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα έχουν τη δική τους ισχύ

Από γιοτ μέχρι… πίνακες πουλάει ο πρόεδρος της Evergrande για να ξεπληρώσει τα χρέη του