Οικονομία

Υπερταμείο: Μέρισμα 42,1 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο

  • newsroom


Η ΕΕΣΥΠ υπερτετραπλασίασε τα κέρδη της στη χρήση του 2019 - Το αντίστοιχο ποσό που είχε καταβληθεί για την περσινή χρήση ανέρχονταν στα 7,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Την καταβολή μερίσματος προς το ελληνικό Δημόσιο συνολικού ύψους 42,1 εκατ. ευρώ για την οικονομική χρήση του 2019 ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ -Υπερταμείο).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ το αντίστοιχο ποσό που είχε καταβληθεί για την χρήση του 2018 ανέρχονταν στα 7,2 εκατ. ευρώ περίπου.

Η σημαντική αύξηση του μερίσματος ήταν συνέπεια των πολύ καλών επιδόσεων της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της το 2019, κατά το οποίο τα κέρδη υπερτετραπλασιάστηκαν σε 57,1 εκατ. ευρώ (από 13,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος).

Σχετικά με το τρέχον έτος, και παρά τις αντίξοες συνθήκες και το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες του χαρτοφυλακίου τού Υπερταμείου δεν προχώρησαν σε διανομή μερίσματος στο πλαίσιο διακράτησης ρευστότητας για την ασφαλή λειτουργία τους την περίοδο της πανδημίας (όπως για παράδειγμα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), η ΕΕΣΥΠ διατηρεί κερδοφόρες επιδόσεις, με κέρδη σε εταιρικό επίπεδο της τάξεως των 27,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2020.

Διαβάστε επίσης: 

Μύκονος: Ο businessman πίσω από τη νέα μαρίνα στον Πλατύ Γιαλό

Black Friday: Το μεγάλο στοίχημα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των παραδόσεων

Χρηματοδοτικά εργαλεία για τον τουρισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης

Απόρρητο Απόρρητο