Οικονομία

Καφούνης: Να μην κλείσουν ξανά τα καταστήματα μέχρι το τέλος της κρίσης του κορωνοϊού

  • newsroom


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε ότι οι πρώτες ώρες επαναλειτουργίας της αγοράς δείχνουν εξαιρετική ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους

Η αγορά επαναλειτούργησε σήμερα (5/4/2021) και οι εμπορικές επιχειρήσεις υποδέχθηκαν τους καταναλωτές, τηρώντας απόλυτα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και φροντίζοντας πάνω από όλα για την υγεία καταναλωτών και εργαζομένων, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ).

«Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, επισκέφθηκε τα καταστήματα της Αθήνας και συνομίλησε με εμπόρους που είχαν θετική ψυχολογία, ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από το άνοιγμα των καταστημάτων τους, χωρίς όμως, όπως είναι φυσικό, να αναμένουν από την πρώτη ημέρα μεγάλη καταναλωτική κίνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η αγωνία τους επικεντρώθηκε στα μέτρα στήριξης, την έλλειψη ρευστότητας και την αντιμετώπιση των τεράστιων οφειλών που θα έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα. Το σημαντικότερο αίτημα όλων όμως, ήταν να μην κλείσουμε ξανά έως το τέλος της κρίσης, κάτι που θα καταφέρουμε να επιτύχουμε με την επιτυχημένη συνεργασία όλων μας».

Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων, ο Στ. Καφούνης δήλωσε: «Η επαναλειτουργία της αγοράς στην Αθήνα είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ώστε άμεσα να ανακοινωθεί το ίδιο και για τις υπόλοιπες περιοχές και κλάδους. Οι πρώτες ώρες δείχνουν εξαιρετική ωριμότητα και σοβαρότητα από όλους. Επισκεφθήκαμε την Ομόνοια, το Εμπορικό Τρίγωνο, το Μοναστηράκι, του Ψυρρή και άλλες περιφερειακές αγορές, για να έχουμε την εικόνα από κάθε πλευρά της πόλης».

Διαβάστε ακόμη

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο «Γέφυρα 2»

Μη επιστρεπτέα αποζημίωση 1.000 – 4.000 ευρώ για κλειστές επιχειρήσεις

«Έμφραγμα» στο Σουέζ: Πόσο θα πάει ο λογαριασμός και ποιοι θα τον πληρώσουν

Απόρρητο Απόρρητο