Οικονομία

Koυρεμένα ενοίκια: Την Παρασκευή 30 Ιουλίου οι πληρωμές Ιουνίου και Μαΐου

  • Κωστής Πλάντζος


Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν φανεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων - Παρέμβαση ΠΟΜΙΔΑ: ζητεί πληρωμές και αλλαγές σε ρυθμίσεις και διαδικασίες

Άμεσα τις επόμενες ώρες ξεκινά η διαδικασία προκαταβολών αποζημίωσης σε εκμισθωτές ακινήτων, για μειώσεις ενοικίων που είχαν υποστεί τον Ιούνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες newmoney.gr από αρμόδιες πηγές, μέχρι αύριο (ή το αργότερο έως την Δευτέρα) θα πρέπει να φανούν στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων τα ποσά που δικαιούνται.

Επιπλέον με την ίδια παρτίδα πληρωμών θα εξοφληθούν και εκκρεμή υπόλοιπα Μαΐου ή και προηγούμενων μηνών. Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει 4 επαναληπτικές πληρωμές εκκρεμών υπολοίπων Φεβρουαρίου, 3 πληρωμές Μαρτίου και 2 Απριλίου 2021.

Οι εκκρεμότητες που παραμένουν από προηγούμενους μήνες αφορούν κυρίως λάθος ΙΒΑΝ που δεν είναι στο όνομα του εκμισθωτή, διορθώσεις στοιχείων που είναι σε εξέλιξη, περιπτώσεις υπεκμισθώσεων ή ελέγχους πριν την καταβολή μεγάλων ποσών σε δικαιούχους.

Παρέμβαση για τα θέματα αυτά, κάνει επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ. Στην επιστολή τονίζεται ότι:

·  μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη πληροφορία αναφορικά με την ημερομηνία καταβολής των αποζημιώσεων αυτών και ενώ η προθεσμία (με απόφαση Βεσυρόπουλου) για την καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων του μηνός Ιουλίου λήγει αύριο 30.7.2021.

·  για μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δικαιούχων της άνω αποζημίωσης, τα ποσά αυτά αποτελούν αποκλειστικό ή κύριο εισόδημα, από το οποίο πέραν της διαβίωσής τους εξαρτάται η δυνατότητα να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις

Ως προς την τροπολογία στη Βουλή στην οποία περιλαμβάνεται διάταξη ρύθμισης για τις οφειλές που βρίσκονται σε παράταση προθεσμίας καταβολής ή και αναστολής είσπραξης, προκειμένου να βελτιωθεί η χρησιμότητά της για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η  ΠΟΜΙΔΑ ζητά να προβλεφθεί η υπαγωγή ήδη ρυθμισμένων οφειλών με ημερομηνία βεβαίωσης από 1.3.2020 – 31.7.2020, ώστε να μην υπάρχει διάκριση για τους φορολογούμενους που δεν απώλεσαν τις ρυθμίσεις τους κατά την εν λόγω χρονική περίοδο, καθώς οι δόσεις ρυθμισμένων οφειλών των οποίων η είσπραξη ανεστάλη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη συμψηφιστεί με τις αποζημιώσεις μείωσης ενοικίων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

Προτείνει επιπλέον, στην υπηρεσία «Προσωποποιημένες Ειδοποιήσεις» του TAXISnet και συγκεκριμένα στην εφαρμογή «Αποτελέσματα Επεξεργασίας Δηλώσεων COVID» να επανέλθει η εικόνα των δηλώσεων COVID 2020, καθώς τώρα εμφανίζονται αδικαιολόγητα μόνον οι δηλώσεις COVID 2021, γεγονός που προκαλεί σοβαρές δυσχέρειες στους φορολογούμενους, τόσο ως προς τη δυνατότητα συνολικής παρακολούθησης των αποζημιώσεων που έχουν λάβει όσο και στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεών τους.

Σε ότι αφορά τις λύσεις μισθώσεων, η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει στην εφαρμογή Μισθώσεων της ΑΑΔΕ να προστεθεί η  επιλογή «Ενεργές Μισθώσεις» στην οποία να εμφανίζονται όλες οι μισθώσεις που στο σύστημα θεωρούνται ενεργές, ώστε εύκολα ο φορολογούμενος να δηλώνει τη λύση των ήδη ανενεργών χωρίς να υπόκειται σε άδικα πρόστιμα για αυτό.

Διαβάστε ακόμη

Στο σφυρί το «ορφανό φιλέτο» του «Καρούζος Gate» δίπλα στο Ελληνικό

Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν Ελλάδα για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

Πόσα κερδίζουν οι Ολυμπιονίκες από τα μετάλλια σε κάθε χώρα – Λίστα