Στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, περιγράφοντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους επιτρέπουν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Ζήτησε, ωστόσο, τα μέτρα ελάφρυνσης να επικειαροποιούνται διαρκώς, καθώς, όπως εκτίμησε, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου του ΟΕΕ:

«Τα μέτρα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, δίνουν τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να διαχειριστούν καλύτερα το δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώνεται με βάση τις διεθνείς εξελίξεις. 

Για τους εξής λόγους: 

Πρώτον, απορροφούν – στον βαθμό, που αυτό είναι εφικτό δημοσιονομικά – μέρος του κόστους από την επιβάρυνση, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων τιμών.

Δεύτερον, επαναφέρουν σταδιακά τη φορολογική ισορροπία, μέσω της κατάργησης άδικων και καθαρά εισπρακτικών μέτρων, αλλά και της μείωσης συντελεστών. 

Τρίτον, ενισχύουν την ήδη δυνατή αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας, μέσω κινήτρων για προσλήψεις και χρηματοδότησης συγκεκριμένων έργων. 

Διότι η ανάπτυξη – η εκτίμηση για την οποία αναβαθμίστηκε σήμερα στο 5,3% για το σύνολο της χρονιάς – είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίζει πόρους για την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των οικονομικών κραδασμών. 

Το πλέον κρίσιμο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η διαρκής επικαιροποίηση των μέτρων, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, όπως και έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Διότι τα δύσκολα στις τιμές είναι μπροστά μας». 

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ παρουσίασε το ευρύ πλαίσιο μέτρων στήριξης της κοινωνίας

Η Τεχεράνη καλεί τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας «να μην υποκύψει στις πιέσεις του Ισραήλ»

Ρεύμα: Τι αλλάζει από τον Οκτώβριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας