«Έξυπνη» προσυμπλήρωση δηλώσεων ΦΠΑ απευθείας από το myDATA, διαβίβαση στοιχείων διακίνησης πριν εφαρμοστεί καν το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, αλλά και λύσεις σε πάμπολλα προβλήματα που συναντούσαν επιχειρήσεις και λογιστικά γραφεία στην πλατφόρμα, προσφέρει η αναβαθμισμένη έκδοση 1.08 της υπηρεσίας myDATA.

Στις νέες εκδόσεις v.1.0.8 του myDATA και v1.5.0 για το timologio λύνεται επίσης το πρόβλημα που προκαλούσε ταλαιπωρία και (δικαιολογημένη) αγανάκτηση στους χρήστες, που κάθε φορά που έπρεπε να δηλώσουν παράλειψη ή ανακρίβεια τιμολογίου από τον εκδότη, έρχονταν αντιμέτωποι με μήνυμα «σφάλμα συστήματος», γιατί στην πραγματικότητα δε γνώριζαν πως η έκδοση 1.0.7 δεν υποστηρίζει την χρήσιμη για τον λήπτη λειτουργία αυτή, ούτε η ΑΑΔΕ είχε απενεργοποιήσει την σχετική επιλογή ώστε να μην μπαίνουν σε άσκοπη ταλαιπωρία οι υπόχρεοι.

Ειδικότερα, με τη νέα έκδοση v1.0.8 του myDATA:

1. εισάγεται η δυνατότητα διαβίβασης παράλειψης και απόκλισης από τον λήπτη για παραστατικά που δεν διαβίβασε ή διαβίβασε με απόκλιση ο Εκδότης,

2. διατίθενται νέοι τυποποιημένοι συνδυασμοί χαρακτηρισμών εξόδων που δεν υπήρχαν και τις είχαν ανάγκη οι επιχειρήσεις, ώστε να μπορούν να χαρακτηρίζουν σωστά τα έξοδά τους

3. προστίθενται επιλογές που έλειπαν, όπως Δελτίο Αποστολής, Δελτίο Παραγγελίας Εστίασης, Απόδειξη Είσπραξης και Απόδειξη Επιστροφής POS με επιλογή ένδειξης «Εισπράξεις Τρίτων».

Για πρώτη φορά επίσης:

1. εισάγεται η διαδικασία προσυμπλήρωσης και υποβολής της Δήλωσης ΦΠΑ με τον κανόνα εσόδων – εξόδων, με υλοποίηση της νέας μεθόδου RequestVatInfo

2. παρέχεται πιλοτικά η δυνατότητα διαβίβασης παραστατικών διακίνησης

3. ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για διασύνδεση ταμειακών συστημάτων με τα POS, που ξεκινά να εφαρμόζεται τον Μάρτιο

4. δίνεται δυνατότητα διαβίβασης πληρωμών με POS για ετεροχρονισμένες συναλλαγές

5. προστίθεται νέα μέθοδος διαβίβασης παραστατικών υπό έκδοση για τις περιπτώσεις που δεν ολοκληρώνεται η έκδοση του παραστατικού.

Παράλληλα, με τη νέα έκδοση v1.5.0 για το timologio παρέχονται λύσεις, όπως:

1. προστίθενται περισσότερες επιλογές για τις Μονάδες Μέτρησης Ποσότητας, ώστε να καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες των επιχειρήσεων

2. προστίθενται νέοι συνδυασμοί χαρακτηρισμών εσόδων-εξόδων, σε συμφωνία με την τελευταία έκδοση 1.0.8 του myDATA

3. δύνανται να εκδοθούν Παραστατικά Διακίνησης «Μη Συσχετιζόμενα», καθώς και Παραστατικά «Μικτών Τύπων» που φέρουν θέση και Δελτίων Διακίνησης, καθώς και να ορισθούν λοιπές συσχετιζόμενες οντότητες κατά την έκδοση παραστατικού (π.χ. μεταφορέας)

4. εμπλουτίζονται οι εγγραφές σχετικά με τον σκοπό διακίνησης

5. εισάγεται σελίδα στατιστικών (dashboards) ανά μήνα – έτος.

6. παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης Taric Code για τα προϊόντα,

Επιπλέον βελτιώθηκε και η Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Βιβλίων – Bookkeeper προκειμένου να ενσωματώσει τους νέους συνδυασμούς χαρακτηρισμών.

Διαβάστε ακόμη

Στουρνάρας: Να προχωρήσει η τραπεζική ένωση – Θα βοηθήσει στη θωράκιση της οικονομίας

Celebrity Cruises: Κάνει homeporting στον Πειραιά για το 2024 με το Celebrity Infinity (pics)

Aκίνητα: Πάνω από 1 στους 2 Ελληνες θα σκέφτονταν τώρα τη συγκατοίκηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ