Οικονομία

Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

  • newsroom


Την ανάθεση σε έξι αναδόχους τράπεζες ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών - Προ μηνός είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά έξοδος στις διεθνείς αγορές με ομόλογο 5ετούς διάρκειας, επιτόκιο μόλις 0,18% και προσφορές 20 δισ. ευρώ - Επιβεβαίωση του newmoney

Στις αγορές βγαίνει ξανά για 4η φορά φέτος το ελληνικό δημόσιο για δανεισμό με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου λήξεως 2031, όπως είχε προαναγγείλει από το Σάββατο ήδη με αποκλειστικές πληροφορίες το new money.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στην BNP Paribas, την Deutsche Bank, την Goldman Sachs Bank Europe SE, την HSBC, την JP Morgan και την Nomura, ως Joint Lead Manager, το άνοιγμα των υφιστάμενων ομολόγων GGB 0,750% 18 Ιουνίου 2031 (ISIN GR0124037715 ) Reg S Cat1, 144A επιλέξιμα, ομόλογα αναφοράς CAC που θα εκδοθούν σε άυλη καταχωρημένη μορφή. Πρόκειται για επανέκδοση του τίτλου με ωρίμανση στις 18 Ιουνίου 2031 και κουπόνι 0,75%.

Η κοινοπρακτική συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τον όρο των συνθηκών της αγοράς.

Με την νέα έξοδο το οικονομικό επιτελείο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το θετικό momentum για τη χώρα μας. Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί από τις αρχές του έτους 9 από τα 14 δισ. που προβλέπει το φετινό δανειακό πρόγραμμα της χώρας.

Προ μηνός είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά έξοδος στις διεθνείς αγορές με ομόλογο 5ετούς διάρκειας, επιτόκιο μόλις 0,18% και προσφορές 20 δισ. ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να διατηρήσει σταθερά ταμειακό απόθεμα τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ.

 

Διαβάστε ακόμα:

Αντώνης Λελάκης: Πώς το όραμα ενός πρωτοπόρου εφοπλιστή βούλιαξε στην… άμμο και στα χρέη

Χατζηδάκης: Τι ισχύει για 8ωρο και «πληρωμή» με ρεπό – Τι αλλάζει στις υπερωρίες (Vid)

Το 10% των πλουσιότερων Φινλανδών κρατά στα χέρια του τον μισό πλούτο της χώρας