search icon

Οικονομία

Ξεκίνησε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα αναδρομικά του 2021

Οδηγός με σημεία SOS για μισθούς- συντάξεις - Συνταξιούχοι και μισθωτοί μπορούν να υποβάλουν τις συμπληρωματικές δηλώσεις, χωρίς να χρεωθούν πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πύλη myAADE, στο σύστημα TAXISnet, τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προκειμένου να συμπεριλάβουν αναδρομικά ποσά αποδοχών που έλαβαν εντός του 2022 και αφορούν το φορολογικό έτος 2021 έχουν από χθες μισθωτοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Εδώ και ένα μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχει ενεργοποιήσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές για όσους οφείλουν να δηλώσουν αναδρομικά ποσά, τα οποία εισέπραξαν πέρυσι και αφορούν την περίοδο 2015-2020. Ομως δεν υπήρχε δυνατότητα υποβολής δηλώσεων για ποσά που εισπράχθηκαν το 2022 και αφορούσαν αναδρομικά του 2021. Η εφαρμογή άνοιξε και πλεον, συνταξιούχοι και μισθωτοί μπορούν να υποβάλουν τις συμπληρωματικές δηλώσεις, χωρίς να χρεωθούν πρόστιμα εκπρόθεσμης δήλωσης για τα αναδρομικά αυτά.
Αναλυτικά, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έλαβαν πέρυσι αναδρομικά ποσά αποδοχών που αφορούν το 2021θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα ακόλουθα σημεία:

Διαβάστε ακόμη

Το πιο εμβληματικό Μέγαρο της πλατείας Συντάγματος αναζητά ενοικιαστή (pics)

Κωνσταντίνος Αγγελάτος: Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΠΑΠ μιλάει για το παρόν και το μέλλον των καταστημάτων ΟΠΑΠ

Όμιλος Quest: Προσδοκίες από το «άνοιγμα» στην Ρουμάνια με την Xiaomi

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version