«Τη Δευτέρα είχαμε μια πρώτη αύξηση και την Τετάρτη πάλι, η απλή αμόλυβδη πήρε αύξηση δύο λεπτά» δήλωσε η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής όσον αφορά στις ανατιμήσεις που περνούν από τα διυλιστήρια στις αντλίες των πρατηρίων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Στα τιμολόγια είδα ότι από τις 11 Αυγούστου έχει πάρει η απλή αμόλυβδη πέντε λεπτά αύξηση ενώ το πετρέλαιο, από 6/8 έχει πάρει αύξηση 13 λεπτά» αποκάλυψε η κ. Ζάγκα η οποία εστίασε στη σημασία της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία.

«Αυτή τη στιγμή το απλό πετρέλαιο κίνησης είναι γύρο στα 1,90 €» ανέφερε η πρόεδρος των πρατηριούχων εξηγώντας την πορεία της διακύμανσης των τιμών τον Αύγουστο.

Ο πόλεμος την Ουκρανία και η ισοτιμία ευρώ και δολαρίου είναι δύο από τους λόγους που εξηγούν την εκτίναξη των τιμών, σύμφωνα με την κ. Ζάγκα.

«Στην Αττική ο μέσος όρος της απλής αμόλυβδης είναι πάνω από τα δύο ευρώ» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των πρατηριούχων που παρακολουθεί με αγωνία τις διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης.

«Ο κόσμος ότι είχε τα ξόδεψε. Είναι και τέλος του μήνα. Είναι δύσκολα» για τους πολίτες δήλωσε η κ. Ζάγκα υποστηρίζοντας ότι την περίεργη αυτή εποχή επαγγελματίες πρατηριούχοι και πολίτες κάνουν υπομονή.

«Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει. Ο κόσμος πρέπει να παίρνει την ποσότητα και την ποιότητα που πρέπει στην σωστή τιμή και γι’ αυτό είναι υπεύθυνο το κράτος», συμπλήρωσε η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπάνα» φόρου 400 εκατ. ευρώ στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας

ΔΕΣΦΑ: Μετρά πληγές μετά την κυβερνοεπίθεση – Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα

Ένα νέο 5άστερο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica