Οικονομία

Προσωρινή αναστολή για το 10ήμερο λουκέτο στο Μπαρμπαρόσα

  • newsroom


Με απόφαση δικαστηρίου στη Σύρο - Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ και ότι πρώτα αφαιρέθηκε και μετά παραποιήθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ

Με απόφαση δικαστηρίου στη Σύρο ο ιδιοκτήτης του Μπαρμπαρόσα (της Πάρου) πέτυχε την αναστολή του 10ήμερου λουκέτου που του είχε επιβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσα στην εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία έγινε γνωστή την Παρασκευή, προκάλεσε έκπληξη στις φορολογικές αρχές και έδωσε τέλος σε μια επεισοδιακή εβδομάδα γύρω από την εν λόγω ταβέρνα που κατέληξε τελικά στην επαναλειτουργία της.

Είχαν προηγηθεί τα παρακάτω περιστατικά:

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε πριν από λίγες ημέρες από την ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι η ταβέρνα Μπαρμπαρόσα ότι δεν είχε κόψει 36 αποδείξεις αξίας 6.500 ευρώ.

Το κατάστημα σφραγίστηκε τη Δευτέρα συνοδεία της Αστυνομίας αλλά κατά περίεργο τρόπο λίγες ώρες αργότερα αφαιρέθηκε η κορδέλα σφράγισης της ΑΑΔΕ και ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή του Ταξίαρχου για να επανατοποθετηθεί.

Και πάλι όμως στη συνέχεια σβήστηκε από τη σφράγιση η ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής» με αποτέλεσμα η επιχείρηση να αντιμετωπίζει τώρα την ποινή του δεκαήμερου λουκέτου αντί για το 48ωρο κλείσιμο που της είχε επιβληθεί.

Στη συνέχεια το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του δεκαήμερου λουκέτου και η ταβέρνα μπορεί να λειτουργήσει ξανά.