Οικονομία

«ΣΥΝ-Εργασία»: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι εργαζόμενοι

  • newsroom


«Τρέχει» το πρόγραμμα - Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Ο βασικός παράγοντας για να ενταχθεί μία επιχείρηση στο μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» στο διάστημα Ιουλίου -Σεπτεμβρίου 2021 είναι ο τζίρος της 12μηνης περιόδου Απριλίου 2020 – Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, έως και τον Σεπτέμβριο 2021 στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» εντάσσονται οι εργαζόμενοι, που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης κατά την 31η Μαρτίου 2021 σε επιχειρήσεις εργοδότες που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του παρόντος κεφαλαίου και κάνουν χρήση του Μηχανισμού.

Ειδικά, οι εργοδότες-επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και οι εργοδότες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του παρόντος κεφαλαίου, για τους μήνες Ιούλιο 2021 έως και Σεπτέμβριο 2021, δύνανται να εντάξουν στον μηχανισμό «ΣΥΝ- Εργασία» τους εποχικά εργαζόμενους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας επαναπρόσληψης εντός του 2021.

Με καθυστέρηση θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-Εργασία» τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε ακόμα

«Κουπόνια» ρευστότητας: Έρχονται στο τέλος Αυγούστου μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Λιανεμπόριο: Κατά 22,9% αυξήθηκε ο τζίρος το β’ τρίμηνο

ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 4.700 θέσεις για άνεργους 30 ετών και άνω