«Το 5,9% είναι εξαιρετικά συντηρητικό. Η εικόνα από το γ΄τρίμηνο μέχρι τώρα είναι ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και αυτό είναι θετικό».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, συμπληρώνοντας ότι οι προβλέψεις μαζί με το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα παρουσιαστούν στις 4 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση φόρων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης είπε: «Είναι νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, γιατί, όπως έχω εξηγήσει η άνοδος του ΑΕΠ από μόνη της δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο, ειδικά όταν βγαίνουμε από μία πολύ βαθιά ύφεση εξαιτίας της διεθνούς κρίσης πανδημίας. Εκείνο που μετρά είναι η σύσταση της ανόδου του ΑΕΠ».

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε: «Εδώ έχουμε μια μόνιμη αύξηση του ΑΕΠ που υποκρύπτεται, ωστόσο ο τελικός συσχετσμός θα φανεί αργότερα».

Σχετικά με την απαλλαγή του φόρου για τις γονικές παροχές κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «η απαλλαγή αφορά πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών.

»Και το τονίζω, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται το αντίθετο, χωρίς όμως να συνυπολογίσει ότι, εκτός από τα ακίνητα που υπάρχουν στον ΕΝΦΙΑ, η γονική παροχή καλύπτει επίσης τα αγροτεμάχια, που είναι 32 εκατ. στρέμματα, καθώς και τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις που είναι πολλές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε αξία.

»Στην Ελλάδα έχουμε και πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η γονική παροχή αφορά κινητά, ομόλογα, μετοχές κτλ, καθώς και 130 δισ. ευρώ καταθέσεις των νοικοκυριών στις τράπεζες, για τις οποίες μέχρι σήμερα ίσχυε φορολογία 10% για τη γονική παροχή από το πρώτο ευρώ».

Διαβάστε ακόμη

Γερμανικές εκλογές: Όλα τα μετεκλογικά σενάρια είναι πιθανά

«Workation» από την Ελλάδα προτείνει στους Βρετανούς η TUI – Πόσο κοστίζουν τα «πακέτα»

Greek Shipping Hall of Fame: Η ναυτιλία αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του μέλλοντος (pics)