Οικονομία

Σκυλακάκης: Νοσοκομεία και κέντρα υγείας ανακαινίζονται σε βάθος (vid)

  • newsroom


Τι είπε για επερχόμενα προγράμματα «Εξοικονομώ» και για το voucher 200 ευρώ για laptop και tablet

Για τον σχεδιασμό της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των επενδύσεων που αποτυπώνονται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0», μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως δρομολογούνται μεγάλα προγράμματα για την Έρευνα και πάρα πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποσκοπεί στο να κινητοποιήσει και σημαντικές δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας ιδιωτικές επενδύσεις και χρησιμοποιώντας Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών, για την πραγματοποίηση δημοσίων επενδύσεων, ώστε να κινητοποιήσει σημαντικότατα επιπρόσθετα ιδιωτικά κεφάλαια.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός ανέπτυξε το βηματισμό που θα ακολουθήσει το ΥΠΟΙΚ σχετικά με μεταρρυθμίσεις για την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την υποστήριξη των επενδύσεων που αποτυπώνονται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε αυτό, «οι μεταρρυθμίσεις, θα συνεισφέρουν και αυτές, στην άνοδο του ΑΕΠ τα επόμενα 5 χρόνια, μέσα από διάφορα κανάλια, όπως η αύξηση των εξαγωγών».

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως τα προγράμματα της ψηφιακής κατάρτισης και για τον κλάδο του τουρισμού έρχονται για να ενισχύσουν την προσπάθεια της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας. Για τα επερχόμενα προγράμματα «Εξοικονομώ», μέσω ΕΣΠΑ, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ενισχύσουν όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά τις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και αρκετά δημόσια κτίρια, όπως για παράδειγμα το σύνολο των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας χώρας, με δράσεις ανακαίνισης, αλλά και δράσεις ψηφιακού εκσυγχρονισμού και προμήθειας εξοπλισμού.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα και αναμένεται να υλοποιηθούν στη συνέχεια μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια.

Στις δράσεις συμπεριλαμβάνεται και η άμεση έναρξη των διαδικασιών υπογειοποίησης του δικτύου διανομής ενέργειας της χώρας, ειδικά σε περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για τη διανομή των voucher για την προμήθεια laptop και tablet από μαθητές και φοιτητές, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει σε 15 μέρες.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΑ: Έως 12 Απριλίου παρατείνεται η notam για τις πτήσεις εσωτερικού

Ηλεκτροπαραγωγή: Επενδυτική κούρσα άνω των 2 δισ. για τις μονάδες φυσικού αερίου

Lockdown: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά