Για μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, εκτιμώντας ότι αυτό θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο. Επανέλαβε δε, ότι  η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών σήμερα.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες» ανακοίνωσε μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, με πρωταρχικό από το Μάρτιο οι τιμές των προϊόντων που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στην τιμή του βρεφικού γάλακτος, η οποία έχει φτάσει στα ύψη . «Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και  αποκάλυψε ότι δύο από τις τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά του βρεφικού γάλακτος ελέγχονται ήδη για αθέμιτη κερδοφορία, ενώ έχει δοθεί εντολή στη ΔΙΜΕΑ να ξεκινήσουν έλεγχοι και στις άλλες δύο εταιρείες.

«Προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλατος να μειώνονται», επισήμανε, τονίζοντας στη συνέχεια ότι οι έλεγχοι για την ακρίβεια θα συνεχιστούν, ενώ επικεντρώνονται στις εταιρείες τροφίμων και προϊόντων οικιακής φροντίδας όπως απορρυπαντικά, σαμπουάν και πάνες.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επιβολή προστίμου σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε. Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, όπως είπε ο υπουργός, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.

Στην ερώτηση αν τα πρόστιμα εισπράττονται, είπε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», σημείωσε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας ότι μετά το Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Διαβάστε ακόμη 

Eurostat: Αυξήθηκε στο 3,7% o πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 2,9% στην Ευρωζώνη

Ψηφιακές κάμερες στους δρόμους: Καταιγισμός προστίμων σε οδηγούς – Πού είναι τοποθετημένες

ΗΠΑ: Επιχειρήσεις του Τραμπ έλαβαν $7,8 εκατ. από ξένες κυβερνήσεις όσο ήταν πρόεδρος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ