Ακυρώνονται  τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να προσαρμόσουν τα μισθωτήρια τους στο πλαφόν 3% που ισχύει αναδρομικά, από την αρχή του χρόνου, σε αυξήσεις μισθωμάτων στα εμπορικά ακίνητα.

Απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΔΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή, που θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες  αναστέλλει την  επιβολή προστίμων 100 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια τον περασμένο Μάιο, προκειμένου να προσαρμόσουν αναδρομικά το ενοίκιο -για την περίοδο Ιανουαρίου Απριλίου 2022- στο πλαφόν 3% που τεθηκε σε όσες αυξήσεις έγιναν στις εμπορικές μισθώσεις. Πρόστιμα που επιβλήθηκαν, ακυρώνονται και χρήματα που πληρώθηκαν θα επιστραφούν ή θα συμψηφιστούν με άλλες όφειλες.

Έτσι διορθώνεται μια άδικη ποινή: Όσοι ιδιοκτήτες είχαν κάνει ήδη συμφωνία με τους ενοικιαστές τους για αύξηση μισθώματος μεγαλύτερη του 3% για στους 4 πρώτους μήνες του έτους και (εισέπραξαν τα χρήματα αυτά), είχαν μία άκυρη συμφωνία στα χέρια τους. Οι εκμισθωτές, , κλήθηκαν τον Μάιο να προβούν σε τροποποίηση των στοιχείων μίσθωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και μάλιστα από 1.1.2022.  Η νομοθεσία όμως για τα τα εκπρόθεσμα μισθωτηρίων προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα ακυρωθεί μόλις εκδοθεί η απόφαση του  κ. Πιτσιλή.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς οι ιδιοκτήτες της Walmart έχασαν 58 δισεκατομμύρια δολάρια σε 6 μήνες

Ενέργεια: Σοβαρές ενστάσεις Μυτιληναίου – ΗΡΩΝΑ στο σχέδιο αποθήκευσης αερίου στην Ιταλία

Fuel Pass 2: Ξεκινά η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς – Προβλήματα με την άυλη κάρτα (vid)