Θετικές ενδείξεις έρχονται από τα στοιχεία της tax free αγοράς παρά το γεγονός του ότι η μέση τουριστική δαπάνη εμφανίζεται συγκρατημένη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Global Blue, του διεθνούς ομίλου εκκαθάρισης tax free συναλλαγών, τον Ιούλιο η Ελλάδα αποτέλεσε «πρωταθλήτρια» αγορά όσον αφορά στην αύξηση των tax free συναλλαγών με το εντυπωσιακό ποσοστό του + 182% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, που αποτελεί την προ πανδημίας χρονιά βάσης. Πίσω από την ελληνική αγορά, αύξηση κατά 136% παρουσίασε η Γαλλία, η Ισπανία κατά 127%, η Ιταλία κατά 122% και η Ελβετία με 121%.

Οι παραπάνω επιδόσεις τον Ιούλιο έρχονται να επιβεβαιώσουν μια σταθερή τάση σημαντικής ανόδου που καταγράφηκε όλο το α’ εξάμηνο της χρονιάς.

Πάντως, σε απόλυτους αριθμούς αξίας πωλήσεων, η ελληνική αγορά υπολείπεται των υπολοίπων ανταγωνιστριών της, αφενός λόγω μεγέθους αλλά και λόγω της περιορισμένης προσφοράς προϊόντων ίδιας παραγωγής, αλλά και προστιθέμενης αξίας, όπως π.χ. οι γαλλικές ή οι ιταλικές φίρμες ένδυσης και design.

Διαβάστε ακόμη  

Φουντώνει η μάχη για τα μερίδια από το παγωτό (pics + γραφήματα)  

Ειρήνη Ράπτη (Inne): Η Ελληνίδα που φέρνει επανάσταση στη γυναικεία υγεία (pics) 

Ο ελληνικός στόλος σταθερά στην κορυφή του κόσμου (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ