Νέα στοιχήματα «έβαλε» ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος κόντρα στην πτωτική τάση των διεθνών χρηματιστηρίων, εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ τριμήνου, η Berkshire Hathaway απέκτησε νέα μερίδια μετοχών στον «γίγαντα» της Citigroup, καθώς και στην Ally Financial, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των δανείων για την αγορά αυτοκίνητων.

Συγκεκριμένα, τοποθέτησε ακόμη 2,9 δισ. δολάρια στη Citigroup, καθώς και 390 εκατ. δολάρια στην Ally, ενώ στα 2,61 δισ. δολάρια καθορίστηκε το ποσό που επενδύθηκε στην Paramount.

Ας σημειωθεί ότι αρκετοί αναλυτές «βλέπουν» ευκαιρίες στις τραπεζικές μετοχές, χάρη στην απόφαση των κεντρικών τραπεζών για διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων, κάτι που εξασφαλίζει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Ήδη η Federal Reserve, για παράδειγμα, έχει αναθεωρήσει το βασικό επιτόκιο από το 0,25% στο 0,75%, σε μια προσπάθεια τιθάσευσης του υψηλού πληθωρισμού στις ΗΠΑ (8,3% τον Απρίλιο).

Στον αντίποδα, πάντως, η εταιρεία του γερόλυκου επενδυτή, ο οποίος έχει συμπληρώσει το 91ο έτος της ηλικίας του, έσπευσε να «ξεπουλήσει» και τις τελευταίες μετοχές που διατηρούσε στη Wells Fargo.

H έξοδος του Μπάφετ, έπειτα από τουλάχιστον τρεις δεκαετίες επενδύσεων στη συγκεκριμένη τράπεζα, επέρχεται ενόσω ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Charlie Scharf, προσπαθεί να επιλύσει μια σειρά νομικών εκκρεμοτήτων, αλλά και να εφαρμόσει μέτρα βελτίωσης της αποδοτικότητας, όπως η μείωση των θέσεων εργασίας και η πιθανή πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της εταιρείας από το Σαν Φρανσίσκο μετράει σωρευτικές απώλειες της τάξης του 12% μέσα στο 2022.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Επιπλέον πόρους 1,5 δισ. για την ενεργειακή μετάβαση θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ελαιώνες Σακελλαροπούλου: Το «άγιο» ελαιόλαδο της Λακωνίας και η εταιρεία που σαρώνει στους διεθνείς διαγωνισμούς (pics)

H Goldman Sachs αγοράζει 2 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, ο Έλληνας συνεργάτης του Ελον Μασκ, το νέο ντέρμπι Cosmote-Nova, το σούπερ μάρκετ που κερδοσκοπεί και οι μάγειρες των 3.000 ευρώ στις βίλες της Μυκόνου