Οικονομία

ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 503 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις από τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο

  • newsroom


Τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε μείωση κατά 60 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.386 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα

Κατά 503 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις που έκαναν τα νοικοκυριά και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Σεπτέμβριο 2021, σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση έφτανε στα 94 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής, αυτός αυξήθηκε σε 9,9%, από 9,7% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα παρουσίασαν αύξηση κατά 443 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο 2021, έναντι αύξησης κατά 1.48 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 13,3%, από 13,9% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, τον Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε μείωση κατά 60 εκατ. ευρώ στις καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.386 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 33,2%, από 25,9% τον προηγούμενο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 248 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1.011 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 308 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 375 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός χτυπά την Ευρωζώνη – Ντόμινο αυξήσεων λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους

Εφορία: Οι 6+1 δόσεις που πρέπει να πληρωθούν σήμερα

Μαρία Αγγελικούση: Διοικητικές αλλαγές με αέρα… Wall Street