Οικονομία

Βενζίνη: Συνεχίζονται οι αυξήσεις – Οι τιμές σε 52 περιοχές (λίστα + vid)

  • newsroom


Η πορεία των τιμών λιανικής ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, παρά τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται στις διεθνείς τιμές πετρελαίου

Το συνεχές ράλι ανόδου των τιμών των καυσίμων βάζει «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 2,168 ευρώ το λίτρο, όταν πέρυσι ήταν στα 1.607 ευρώ το λίτρο και πρόπερσι στα 1.316 ευρώ.

Ουσιαστικά μέσα σε μία διετία η αύξηση είναι 64,8% – 69,5%.

Στην περιφέρεια και τα νησιά η κατάσταση είναι ακόμα πιο ζοφερή. Στις Κυκλάδες η μέση τιμή η τιμή «εκτοξεύτηκε» στα 2,349 ευρώ, στα Δωδεκάνησα στα 2,291 ευρώ, σε ΚέρκυραΚεφαλλονιά τα 2,214 ευρώ, στη Λευκάδα τα 2,217 ευρώ και στην Κρήτη τα 2,21- 2,22 ευρώ.

Η πορεία των τιμών λιανικής ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, παρά τις αυξομειώσεις που παρατηρούνται στις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

Οι πρατηριούχοι λένε πως αγοράζουν ακριβότερα και η τιμή ανεβαίνει μοιραία και για τον καταναλωτή.

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ), μάλιστα, αναμένει και νέες αυξήσεις από την Τρίτη στη βενζίνη.

«Με κάθε επιφύλαξη, την Τρίτη 10 Μαΐου, αναμένονται σημαντικές αυξήσεις στη χονδρική τιμή διυλιστηρίου για τις νέες παραγγελίες στις βενζίνες, μειώσεις στο πετρέλαιο κίνησης ΒΙΟ και αύξηση στο υγραέριο κίνησης» αναφέρει στον δικτυακό της τόπο η ΠΟΠΕΚ.

Διαβάστε ακόμη:

Morgan Stanley: Γιατί θα μειωθεί το χρέος και γιατί είναι αισιόδοξη για Ελλάδα

Καθυστερεί η συμφωνία στην ΕΕ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Ανένδοτος ο Όρμπαν

Gazprom: Mειωμένες οι ροές αερίου μέσω Ουκρανίας – Πάνω από τα €101 η τιμή του φυσικού αερίου