Ο γνωστός Youtuber και tech reviewer JerryRigEverything ανέβασε λίγο πριν το τέλος του 2023 βίντεο στο κανάλι του αναδεικνύοντας τα καλύτερα και τα χειρότερα smartphones σε διάφορες κατηγορίες με βάση την ανθεκτικότητά τους αλλά και τις δυνατότητες επισκευής τους.

Ο ίδιος είναι γνωστός για τα τεστ αντοχής που κάνει σε όλα τα μοντέλα που κυκλοφορούν ενώ τα Smartphone Durability Awards του είναι… θεσμός.

Η ανατροπή για τα πιο απροσδόκητα ανθεκτικό smartphone έρχεται με το Pixel 7a της Google που κρίθηκε ως η πιο ανθεκτική συσκευή του 2023, ξεπερνώντας τους βασικούς ανταγωνιστές του, τα iPhone.

Το Pixel 7a οφείλει τον χαρακτηρισμό ως ‘το πιο ανθεκτικό smarthphone του 2023’, κυρίως στο υλικό που χρησιμοποιείται για την πίσω όψη του που είναι πολυανθρακικό.

Γενικότερα όμως, οι συσκευές της Apple iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, κατέκτησαν την πρώτη θέση όσον αφορά την αισθητική των εσωτερικών τους εξαρτημάτων.

Όσον αφορά την επισκευασιμότητα, το Fairphone 5 αναδείχθηκε νικητής. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής επιτρέπει την εύκολη αντικατάσταση εξαρτημάτων μόνο με ένα κατσαβίδι και μάλιστα τα εξαρτήματα αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα απευθείας από τον κατασκευαστή. Αυτή η προσέγγιση εξαλείφει την ανάγκη προμήθειας ανταλλακτικών από διαδικτυακούς λιανοπωλητές όπως το AliExpress. Το Fairphone 5 προσφέρει επίσης μια καθησυχαστική εγγύηση 5 ετών.

Το Pixel 8 Pro ξεχώρισε στη συνέχεια ως το δεύτερο πιο φιλικό προς την επισκευή τηλέφωνο, αν και το εγχείρημα απαιτεί πρόσθετα εργαλεία, όπως πιστόλι θερμότητας.

Το χειρότερο smartphone

Στο άλλο άκρο του φάσματος, το ROG Phone 7 Ultimate της ASUS ονομάστηκε το smartphone που είναι το δυσκολότερο απ’ όλα του 2023 να επισκευαστεί, ξεπερνώντας ακόμη και τις συσκευές της Apple. Ο πολύπλοκος σχεδιασμός του, με τις πολλαπλές πλακέτες, τη διπλή μπαταρία και τη πληθώρα καλωδίων, βιδών και σημείων με κόλλα, το καθιστά εφιάλτη για επισκευές από τρίτους.

Ωστόσο, αυτή η πολυπλοκότητα του χάρισε επίσης τον τίτλο του πιο καινοτόμου smartphone του 2023. Μεταξύ άλλων, η συσκευή διαθέτει ένα μοναδικό μηχανοκίνητο μηχανισμό που αποκαλύπτει μια χάλκινη ψύκτρα για την απαγωγή της θερμότητας.

Διαβάστε ακόμη 

Τι φέρνει το 2024 σε νοικοκυριά, επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων 

Hyundai: Δεν πέρασαν τον πήχη οι πωλήσεις το 2023 – Αύξηση 6,9% 

Κυρώσεις στη Ρωσία: Στη μαύρη λίστα της ΕΕ η μεγαλύτερη εταιρεία διαμαντιών της χώρας (tweet) 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ