Τεχνολογία

Apple: Διέρρευσε το iPhone13 και το πότε θα γίνει η παρουσίαση (vid)

  • newsroom


Η πιο μεγάλη αλλαγή με τα προηγούμενα iPhones θα είναι στο μέγεθος των εγκοπών

Την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του iPhone 13, σύμφωνα με γνωστό τεχνολογικό αναλυτή που υποστηρίζει πως είδε τη σχετική ειδοποίηση που έλαβαν οι επενδυτές της Apple.

Είχε προηγηθεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία η εταιρία κάλεσε τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα γραφεία τους για τρεις μέρες την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο μήνα, ενώ πριν λίγες ώρες, η Λίζα Τζάκσον, ένα από τα στελέχη της εταιρείας, ανανέωσε το προφίλ της στο Τwitter με τρόπο που οι ακόλουθοι της καταάλαβαν πως αποκάλυψε ότι και η φετινή παρουσίαση θα γίνει virtual. Τι έκανε; Άλλαξε τη φωτογραφία, με τη νέα να είναι από χώρο όπου συνήθως βιντεοσκοπεί η Apple τα media events.

Όπως έχει συμβεί σε όλες τις άλλες, ανάλογες περιπτώσεις έχουν υπάρξει ουκ ολίγες διαρροές που έχουν επιτρέψει στο κοινό να ενημερωθεί για όσα έρχονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το video που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τις διαρροές, τα μοντέλα θα είναι πάλι τέσσερα (iPhone 13, iPhone Mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max). Το μέγεθος και το πλάτος όλων των μοντέλων θα είναι το ίδιο, αλλά οι συσκευές θα είναι λίγο πιο παχιές (0.2mm) από τις αντίστοιχες του iPhone 12. Ήταν ο τρόπος που βρήκαν οι κατασκευαστές για να αυξηθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας που πια θα κρατάει περισσότερο. Ο επεξεργαστής έγινε 25 με 30 τοις εκατό πιο αποτελεσματικός/γρήγορος -κάτι που χρειάζεται ο μέσος χρήστης iPhone που κάνει παράλληλα 3 πράγματα με το smart phone. Υπάρχει και η πληροφορία πως ο αποθηκευτικός χώρος θα φτάνει το 1TB -ενώ μέχρι τώρα το πικ ήταν τα 512GMB.

Έγιναν βελτιώσεις και στην οθόνη (για βελτιωμένη απόκριση και ‘ομαλότερο περιεχόμενο κίνησης’), οι κάμερες θα παραμείνουν τρεις στις εκδόσεις Pro, αλλά θα είναι πιο μεγάλες και θα παρέχουν βελτιωμένο αποτέλεσμα.
Προστέθηκε και η λειτουργία video portrait, με το Pro να έχει και δεύτερης γενιάς LiDAR (Light Detection and Ranging) Scanner -που φέρεται να περνάει τη φωτογραφία και το video στο επόμενο επίπεδο σε autofocus και βελτιωμένη πραγματικότητα.

Η πιο μεγάλη αλλαγή με τα προηγούμενα iPhones θα είναι στο μέγεθος των εγκοπών, με το 13 να είναι το πρώτο που διαθέτει την πιο στενή μέχρι σήμερα, ενώ το σημείο της αναγνώρισης του Face ID παραμένει εκεί όπου ήταν -στην κορυφή.

Μαζί με το iPhone13, αναμένεται να παρουσιαστούν και τα Apple Watch 7, AirPods 3 και τα iPad ένατης γενιάς, μαζί με τις τελευταίες εκδόσεις των MacBook Pros, Mac Pros, Mac Mini και iMac.

Διαβάστε ακόμα:

«Μετωπική» στη Βουλή για πυρκαγιές – καταλογισμό ευθυνών (vid)

MAVA – Renault: Το μεγάλο ξεπούλημα και ο «Γολγοθάς» των εργαζομένων

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μετάλλαξης «ανθεκτικής» στο εμβόλιο (vid)