Τεχνολογία

Apple: Σε ποια χώρα αρχίζει η παραγωγή του iPhone 13

  • newsroom


Το iPhone 13 είναι το τέταρτο μοντέλο που παράγεται τοπικά μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής συσκευών της Apple στην Ινδία το 2017, με το iPhone SE

Στην Ινδία, έχει ξεκινήσει ήδη η κατασκευή του νέου iPhone, όπως ανακοίνωσε η Apple, με τον αμερικανικό κολοσσό να προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή του από την κινεζική αλυσίδα εφοδιασμού.

Το iPhone 13 παράγεται σε τοπικό εργοστάσιο της ταϊβανέζικης εταιρείας Foxconn – που κατασκευάζει συσκευές της Apple -, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Σριπερουμπουντούρ στο κρατίδιο του Νότιου Ταμίλ Ναντού.

Η Apple, έχει μετατοπίσει ορισμένους τομείς παραγωγής του iPhone από την Κίνα σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς smartphone στον κόσμο, και σχεδιάζει επίσης να συναρμολογήσει εκεί τα τάμπλετ iPad.

Η Ινδία και χώρες όπως το Μεξικό και το Βιετνάμ γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους κατασκευαστές που προμηθεύουν αμερικανικές εταιρείες, καθώς προσπαθούν να διαφοροποιήσουν την παραγωγή μακριά από την Κίνα.

Διαβάστε ακόμη

Στη σκιά της ακρίβειας το λιανεμπόριο

Το θρίλερ με τον Επίτροπο στην Τράπεζα Αττικής, η Μεγάλη Παρασκευή του Σαράντη, το χρυσό πακέτο του Αρτούρ, ο Νίκος της BC Partners και το κλειστό κλαμπ

Το «μεγάλο κανόνι»: Ξανά στο σφυρί και με σκόντο τα ακίνητα της οικογένειας Πατρώνη στη Σύρο