Σε σημαντικές ανατιμήσεις των προϊόντων του Apple Store σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και Ασία προχωράει από τις 5 Οκτωβρίου η Apple, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τα περιθώρια κέρδους έναντι των υποτιμημένων ξένων νομισμάτων. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της αμερικανικής εταιρείας προς τους developers, οι πελάτες στις χώρες του ευρώ, όπως επίσης σε Σουηδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Χιλή, Αίγυπτο, Μαλαισία, Πακιστάν και Βιετνάμ καλούνται να βάλουν το χέρι βαθύτερα στην τσέπη, προκειμένου να αποκτήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Apple Store.  

Το ισχυρό δολάριο και η αποδυνάμωση των υπόλοιπων νομισμάτων αποτελούν τη βασική αιτία. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ιαπωνία, οι τιμές θα αυξηθούν κατά περίπου 30%, προκειμένου να «ενσωματώνουν» τη δραματική πτώση του γεν κατά τη διάρκεια του 2022 (-30%).

Το ίδιο ισχύει και με το ευρώ, το οποίο από τις αρχές του έτους έχει χάσει περίπου το 15% της αξίας του σε σχέση με το αμερικανικό νόμισμα. 

Euro's drop versus dollar likely to continue along trendline

Αντίστοιχα μεγάλες αυξήσεις ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις τιμές της νέας σειράς των iPhone 14, με τις ανατιμήσεις στην Ευρώπη να φθάνουν τα 100 ευρώ για το απλό μοντέλο.  

Αντίθετα, οι τιμές στην αμερικανική αγορά παραμένουν σταθερές, καθώς τα νέα κινητά τηλέφωνα της Apple διατίθενται από την τιμή των 799 δολαρίων και φθάνουν έως την τιμή των 1.099 δολαρίων, ανάλογα με το μοντέλο. Πρόκειται για επίπεδα, τα οποία είναι παρεμφερή με το αντίστοιχα των iPhone 13.   

Διαβάστε επίσης

Τζώνυ, τρέξε, το λιμάνι (του Ιβάν) φεύγει, η ΔΕΛΤΑ πωλείται και πρόσωπα αλλάζουν στα ΕΛΤΑ

Στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό «μονόκερο» η νέα επένδυση του Πάνου Γερμανού

Πανικός στα cryptos: Τι φέρνει το νέο «αιματοκύλισμα» – Το ethereum κινδυνεύει με κατάρρευση (pics)