Τεχνολογία

Έρευνα: Το 30% στέλνουν μηνύματα στον σύντροφό τους όταν είναι και οι δύο σπίτι

  • newsroom


Τι δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας - Το 54% προτιμούν να περνούν χρόνο στο τηλέφωνό τους παρά στην παρέα του συντρόφου τους

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων περνούν πολύ περισσότερο χρόνο παρέα με το… κινητό τους, παρά με τον σύντροφό τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 νέων στις ΗΠΑ, αποκαλύπτεται ότι κατά μέσο όρο, το 71% των ανθρώπων λέει ότι περνούν περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο με το τηλέφωνό τους από ότι με τον σύντροφό τους.

Το 52% των ανθρώπων περνά τρεις-τέσσερις ώρες περισσότερες στο τηλέφωνό τους την ημέρα, σε σύγκριση με το χρόνο που αφιερώνουν στο σύντροφο τους.

Η πλειονότητα των ανθρώπων (54%), προτιμούν να περνούν χρόνο στο τηλέφωνό τους παρά στην παρέα του συντρόφου τους, ενώ το 30% των ανθρώπων στέλνουν μηνύματα στον σύντροφό τους όταν είναι και οι δύο σπίτι, αντί να συνομιλούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Πάνω από 1 στα 4 άτομα παραδέχονται ότι παίζουν με το τηλέφωνό τους όταν τρώνε δείπνο μαζί, ενώ το 28% των ανδρών λέει ότι η χρήση του τηλεφώνου είχε προκαλέσει λογομαχίες, με μόνο το 22% των γυναικών να λέει το ίδιο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα πάνω από το ήμισυ (56%) γνωρίζουν ότι η χρήση του τηλεφώνου τους λιγότερο θα έκανε τον σύντροφό τους πιο ευτυχισμένο.

Διαβάστε ακόμη:

Αντόνιο Περκάσι: Η Αταλάντα, ο Ολυμπιακός και οι μεγάλες business στην Ελλάδα (pics)

Η Ευρώπη αφήνει πίσω της την πανδημία και ετοιμάζεται για τη θερινή σεζόν

Πετρέλαιο: Παραμένει στα ύψη η τιμή του – Επιμένουν οι αναλυτές για 100 δολ/βαρέλι