Περισσότερα από 400 κακόβουλα app που έχουν σχεδιαστεί για να κλέβουν προσωπικά στοιχεία από λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν χρησιμοποιούνται σε συσκευές Apple και Android, εντόπισε η Facebook, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται ήδη να έχουν πέσει θύματα πάνω από 1 εκατ. χρήστες.

Οι χάκερ προωθούν τα app παρουσιάζοντάς τα σαν εφαρμογές για την επεξεργασία φωτογραφιών και παιχνίδια, προκειμένου να κλέψουν λεπτομέρειες για τα στοιχεία των λογαριασμών που διατηρούν οι χρήστες στα social media.

Συγκεκριμένα, για να λειτουργήσουν τα κακόβουλα app απαιτούν σύνδεση στο Facebook, αναγκάζοντας τους χρήστες να δώσους το user name και τον κωδικό τους.

Η Meta, μητρική της Facebook, έχει ήδη ενημερώσει την Apple και την Google, προκειμένου να μπλοκάρουν τις εφαρμογές και να μην υπάρχει η δυνατότητα για download.

Επρόσωπος της Google ανέφερε πως η εταιρεία έχει ήδη αφαιρέσει όλες τις κακόβουλες εφαρμογές, ενώ η Apple δήλωσε ότι τα 45 από τα 400 κακόβουλα app βρίσκονταν στο App Store και έχουν αφαιρεθεί.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: «Βαθαίνει» ύφεση στην Ευρώπη αλλά η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια (διαγράμματα)

Πώς θα «γλιτώσουν» οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον πονοκέφαλο του Ε9

Sberbank: Δίνει περίοδο χάριτος σε δάνεια Ρώσων στρατιωτικών που πολεμούν στην Ουκρανία