Αισθητή είναι η μείωση της ζήτησης στις εταιρείες τεχνολογίας σε σχέση με την περιόδο της πανδημίας, όταν η τάση για εξ αποστάσεως εργασία είχε αυξήσει τις πωλήσεις φορητών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Έτσι, οι παγκόσμιες πωλήσεις υπολογιστών μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου σε επίπεδα χαμηλότερα από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας IDC.

Οι πωλήσεις για το τμήμα Προσωπικών Συστημάτων της HP, αφορά σε επιτραπέζιους (desktop) υπολογιστές και notebook PC , μειώθηκαν κατά 29% το αναφερόμενο τρίμηνο, ενώ ο τομέας προϊόντων εκτύπωσης της εταιρείας κατέγραψε πτώση κατά 5%.

Η HP ανακοίνωσε ότι αναμένει τα έσοδα του δεύτερου εξαμήνου να είναι υψηλότερα από τα αντίστοιχα του πρώτου εξαμήνου, παρόλο που η σύγκριση σε ετήσια βάση θα παραμείνει αρνητική.

«Από τη σκοπιά της ζήτησης, ειδικά από την πλευρά των καταναλωτών, το δεύτερο εξάμηνο είναι ισχυρότερο», δήλωσε ο CEO Ενρίκε Λόρες σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η εταιρεία κατασκευής υπολογιστών αναμένει τώρα ετήσιο προσαρμοσμένο κέρδος μεταξύ 3,30 δολάρια ανά μετοχή και 3,50 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,20 έως 3,60 δολάρια που είχαν προβλεφθεί νωρίτερα.

Ο Λόρες δήλωσε σε μια εκδήλωση συνεργατών της HP αυτό το τρίμηνο, πως συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και πρόσθεσε ότι η εταιρεία εργάζεται με βασικούς συνεργάτες λογισμικού για τη δημιουργία νέων υπολογιστών που θα οδηγήσουν σε ένα κύμα ανανέωσης των σημερινών χρησιμοποιούμενων υπολογιστών τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Ο… άθλος της μείωσης του υφιστάμενου στοκ και η απειλή ενός νέου «κύματος»

Χρ. Μεγάλου στο Bloomberg: Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση – Έως το 2025 η αποεπένδυση του ΤΧΣ

Goldman Sachs: Αυξάνει τις τιμές στόχους – Σε πολυετές σημείο καμπής οι ελληνικές τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ