Τεχνολογία

Ρομπότ προσφέρει γραματειακή υποστήριξη

  • newsroom


Μπορεί να θέλετε να δίνετε γιορτινές κάρτες μαζί με μποναμά ή δωράκι τα Χριστούγεννα

Μπορεί να θέλετε να δίνετε γιορτινές κάρτες μαζί με μποναμά ή δωράκι τα Χριστούγεννα. Μπορεί και τα γράμματά σας να είναι ωραία συγγράμματα αντίστοιχα της πάλαι ποτέ κραταιάς Hallmark. Mπορεί, όμως, να μη σας αρέσει η γεύση της κόλλας των φακέλων, ή οι ουρές στα ταχυδρομεία. Μπορεί, τέλος, τα γράμματά σας να είναι ορνιθοσκαλίσματα και να… ντρέπεστε να τα χρησιμοποιήσετε εκτός… συνταγογράφησης.

Εκεί είναι που έρχεται μία νέα startup από τη Νέα Υόρκη, η οποία ιδρύθηκε το 2013 και η οποία θα αναλάβει να σας γράψει τα σημειώματα, με τον ίδιο σας το γραφικό χαρακτήρα εάν το επιθυμείτε.

Ο ιδρυτής και CEO της startup Βοnd, Sonny Caberwal, πολύ σωστά υπογραμμίζει πως «εάν κάτι σας προκαλεί δυσκολία δε σημαίνει πως αυτόματα το κάνει πιο αξιόλογο και αλτρουιστικό. Το περιεχόμενο είναι αυτό που κάνει το σημείωμα προσωπικό, αλλά υπάρχουν τόσα μικροπροβλήματα στην υλοποίησή του».

Η startup είχε ξεκινήσει ως απλή υπηρεσίας δώρων η οποία έδινε και την επιλογή αποστολής προσωπικού μηνύματος μαζί με αυτά. Αυτό έκανε και θραύση στους πελάτες. Ο Caberwall και ο CTO (Chief Technology Officer) του, Kenji Larsen σχεδίαζαν το λογισμικό και το hardware όλο το 2014, καταλήγοντας στο ρομποτικό χέρι που μπορεί να γράψει με πένα, πινέλο ή μαρκαδόρο τα δικά σας προσωπικά μηνύματα, με το δικό σας γραφικό χαρακτήρα.

Πρόσφατα, η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει και μία… γραμματειακή υπηρεσία η οποία βοηθά τους πελάτες στην κατανομή των επαφών και των προσωπικών τους στοιχείων, την αποστολή μηνυμάτων υπενθύμισης και τη διευκόλυνση αποστολών συστημένων. Για 1.500 δολάρια μπορείτε να ψηφιοποιήσετε το γραφικό σας χαρακτήρα, να βάλετε το μονόγραμμά σας στα προσωπικά σας αντικείμενα γραφείου, και να στείλετε μέχρι και 125 σημειώματα. Το κόστος αποστολής και γραμματειακής υποστήριξης συμπεριλαμβάνεται.

Η Bond έχει μέχρι τώρα 85 εργαζόμενους, ενώ σε αυτή έχουν επενδύσει προσωπικότητες όπως ο Gary Cohn, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αλλά και ο ράπερ Nas.