Τεχνολογία

Προβλήματα με το νέο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung αξίας $2000 πριν καν κυκλοφορήσει

  • newsroom


Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 26 Απριλίου

Η Samsung Electronics δήλωσε ότι έχει λάβει «μερικές» αναφορές για βλάβες στις οθόνες των δειγμάτων του επερχόμενου αναδιπλούμενου smartphone της, επισκιάζοντας την εισαγωγή της συσκευής αξίας σχεδόν 2.000 δολαρίων (1.980 δολάρια) στην αγορά την επόμενη εβδομάδα.

Αρκετές δημοσιεύσεις, όπως αυτή του Bloomberg News, περιέγραψαν μια σειρά από προβλήματα με τις δοκιμαστικές εκδόσεις της συσκευής, η οποία διπλώνει προς τα μέσα σαν ένα σημειωματάριο. Η μονάδα ελέγχου του Bloomberg αντιμετώπισε προβλήματα στην οθόνη μετά την αφαίρεση της πλαστικής προστατευτικής στρώσης τη Δευτέρα. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης, αναπτύχθηκε ένα μικρό σπάσιμο στην κορυφή της οθόνης. Στη συνέχεια, η οθόνη απέτυχε να λειτουργήσει σωστά.

 

 

Το Galaxy Fold, που θα είναι προς πώληση από τις 26 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιάζει με ένα συμβατικό smartphone, αλλά ανοίγει σαν ένα βιβλίο για να αποκαλύψει μια δεύτερη οθόνη μεγέθους ενός μικρού tablet στα 18,5 εκατοστά. Ο σχεδιασμός, που ανταγωνίζεται εκείνον του Mate X της Huawei Technologies, ήταν πολύ ευπρόσδεκτος από τον κόσμο της τεχνολογίας, ως το μέλλον σε έναν τομέα που έχει δει λίγες εκπλήξεις από τότε που κυκλοφόρησε το iPhone της Apple το 2007.

Όμως λίγο πριν από την κυκλοφορία του, οι δημοσιογράφοι τεχνολογίας που έλαβαν δείγματα για κριτική, ανέφεραν δυσλειτουργίες μετά από μία μόνο ή δύο ημέρες χρήσης.

«Θα επιθεωρήσουμε επιμελώς αυτά τα κομμάτια… για να προσδιορίσουμε την αιτία του προβλήματος», ανέφερε η Samsung σε δήλωση.

 

 

Οι δυσλειτουργίες έφεραν ξανά στο φως το φάντασμα του Galaxy Note 7 πριν από τρία χρόνια. Τα ελαττώματα της μπαταρίας και του σχεδιασμού στη Note 7 οδήγησαν σε ορισμένα κομμάτια να πιάσουν φωτιά ή να εκραγούν, αναγκάζοντας τη Samsung να ανακαλέσει και να ακυρώσει τις πωλήσεις του μοντέλου.

Η ανάκληση εξαφάνισε σχεδόν όλο το κέρδος της κινητής τηλεφωνίας της Samsung το τρίτο τρίμηνο του 2016.

 

 

Με το Fold, οι αναλυτές δήλωσαν ότι οι δυσλειτουργίες από την πρώτη παρτίδα ενός δοκιμαστικού μοντέλου δεν αποκαλούν έκπληξη. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του αναδιπλούμενου ακουστικού προς τα μέσα, είναι πιθανό να είναι λιγότερο ανθεκτικός από την προσέγγιση της Huawei με την αναδίπλωση προς τα έξω, ανέφεραν.

Οι δημοσιογράφοι τεχνολογίας δημοσίευσαν στο Twitter την Τετάρτη φωτογραφίες της οθόνης είτε με ρωγμές είτε με τρεμόπαιγμα.

Ο δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, έγραψε: «Η οθόνη στο Galaxy Fold είναι εντελώς σπασμένη και άχρηστη μόλις δύο ημέρες μετά. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν αυτό είναι ευρέως διαδεδομένο ή όχι».

 

Απόρρητο Απόρρητο