Τεχνολογία

Startup για εξωσκελετό που βοηθά ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

  • newsroom


H λέξη «ρομπότ» φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από μεγάλα και βαριά ανθρωποειδή τα οποία κινούνται περίεργα

H λέξη «ρομπότ» φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από μεγάλα και βαριά ανθρωποειδή τα οποία κινούνται περίεργα. Ο βετεράνος της ρομποτικής, Rich Mahoney, προσπαθεί να αλλάξει την ιδέα που έχουμε για τα ρομπότ, δημιουργώντας έναν ρομποτικό εξωσκελετό για ανθρώπους.

Μετά από επτά και πλέον χρόνια δημιουργίας στον κλάδο της ρομποτικής στο ινστιτούτο SRI International της Silicon Valley, o Mahoney δημιούργησε τη δική του startup, Superflex. Την Τρίτη, η εταιρεία ανέφερε πως συγκέντρωσε επιτυχώς επενδύσεις ύψους 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Superflex σχεδιάζει ένα ελαφρύ εξωσκελετό με ηλεκτρονικούς «μύες» που θα βοηθά τους υπερήλικες ή τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες στη μετακίνηση. Το σύστημα, το οποίο θα μοιάζει λίγο σαν ολόσωμο κολάν, θα προσφέρει επιπρόσθετη δύναμη στους ανθρώπους αυτούς να σηκώνονται πιο εύκολα ή να στέκονται στα πόδια τους για περισσότερη ώρα.

Η τεχνολογία πρώτιστα είχε αναπτυχθεί στην SRI, την εταιρεία που είχε «επωάσει» και τη Siri της Apple. Το πρότζεκτ για τον εξωσκελετό είχε αρχικά συνταχθεί για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.