Τεχνολογία

Tesla: Φορτιστές της θα γίνουν προσβάσιμοι για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων

  • newsroom


Η Tesla θα επιτρέπει να φορτίζουν σε κάποιους superchargers της Noρβηγίας και τα οχήματα που δεν φέρουν το έμβλημά της

Σε μια επαναστατική κίνηση προχωρά η Tesla, η οποία είναι αποφασισμένη να καταστήσει τους Superchargers της προσβάσιμους και σε όσους διαθέτουν διαφορετικής μάρκας ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας να… εκδημοκρατίσει τους προηγμένους ταχυφορτιστές της είχε γνωστοποιηθεί σε πρώτη φάση τον περασμένο Δεκέμβριο μέσω μιας δημοσίευσης στο twitter από τον Ελον Μασκ.

Πριν από λίγες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια δημόσια έγγραφα που αφορούν τον νομό Βέστλαντ της δυτικής Νορβηγίας (πιο “εξηλεκτρισμένη” χώρα παγκοσμίως) και αναφέρουν πως η Tesla εξετάζει την εγκατάσταση πέντε Superchargers που θα είναι διαθέσιμοι στο ευρύ κοινό και όχι αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες μοντέλων της.

Οι φορτιστές θα εγκατασταθούν κατόπιν κρατικής χρηματοδότησης και θα καταστούν προσβάσιμοι στους οδηγούς από το δεύτερο τετράμηνο του 2022.

Σημειώνεται πως μετά από οδηγία της EE για τυποποίηση των συνδέσμων φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, οι Superchargers της Tesla χρησιμοποιούν βύσματα CCS2. Αυτά είναι συμβατά με τα περισσότερα νέα οχήματα που διατίθενται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος.

Προς το παρόν, η Tesla δεν επιτρέπει τη φόρτιση ηλεκτρικών μοντέλων μέσω των ταχυφορτιστών της. Αυτό, όπως φαίνεται από το 2022 θα αλλάξει, μέσω ενός απλού επαναπρογραμματισμού στο λογισμικό των φορτιστών.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto